Balıkesir Polis - Jandarma 24 Saat

Balıkesir Polis - Jandarma 24 Saat

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince İlimizde uyuşturucu madde ticareti, kullanımını ve sokak satıcılarının faaliyetlerini önlemeye yönelik olarak 18.03.2021 tarihinde İl Merkezi, Bandırma, Ayvalık ve Edremit İlçelerinde yapılan (7)  çalışmada,  (9) şahıs yakalanmış, yakalanan (9) şahıs haklarında yapılan adli işlemler sonrası serbest bırakılmıştır. Olaylarla ilgili yapılan aramalarda;

10,92 gram metamfetamin maddesi,

1 adet sentetik ecza hap,

15,70 gram sentetik kannabinoid (bonzai) maddesi ele geçirilmiştir.

Uyuşturucu madde ticareti ve kullanımını önlemeye yönelik çalışmalarımız aralıksız ve titizlikle devam etmektedir.

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince İlimizde genel güvenliği ve asayişi sağlamak amacıyla İl Merkezi, Ayvalık, Burhaniye, Edremit, Erdek ve Gömeç İlçelerinde 18.03.2021 tarihinde yapılan çalışmalarda (21) aranan şahıs yakalanmış ve (5) şahıs tutuklanmıştır.

Yapılan aramalarda;

(1) adet ruhsatsız Ateşli Silah ve bu silahlara ait (108) adet fişek,

(2) adet ruhsatsız Tüfek ve bu tüfeklere ait (8) adet kartuş,

(1) adet BLOW marka 9 mm çaplı ruhsatsız ateşli silah ve bu silaha ait (108) adet fişek,

(1) adet MAGNUM marka ruhsatsız tüfek ve bu tüfeğe ait (5) adet kartuş,

(1) adet marka ve modeli bulunmayan ruhsatsız pompalı tüfek ve bu tüfeğe ait (3) adet kartuş ele geçirilmiştir.

Vali Şıldak’tan Önemli Çağrı

Vali Şıldak vakaların yükselmesi ve İlimizin riskli İller grubunda bulunması dolayısıyla uyarılarına, hatırlatmalarına devam ediyor.

Gerek sosyal medya üzerinden gerekse denetimlerde yaptığı açıklamalarla vatandaşları sık sık uyaran Şıldak haftanın son gününde herkesten tedbirleri harfiyen yerine getirme hususunda birlik olunmasını istedi.

Hastalığın özellikle kapalı ortamlarda yayılımının hızlı olması dolayısıyla paylaşımında, kapalı ortamlarda kalabalık şekilde bir araya gelinmemesi gerektiğini vurguladı.

Risk grubu haritasında İlimizin olumsuz bir tabloyla kırmızı rengi alması sonucunda vaka sayılarının halen yükseldiğini belirten Şıldak aralıksız yaptığı bilgilendirme ve uyarılarla herkesin istisnasız sorumluluk almasını isteyerek sağlıklı günlere ulaşmak için herkesin vicdani olarak sorumlu olduğunu belirtti.

Paylaşımında usulüne uygun takılmayan maskelerin, ihlal edilen mesafelerin ve kontrolsüzce yapılan her hareketin vaka ürettiğinin altını çizen Vali Şıldak;

“Kıymetli Vatandaşlarımız,

Salgın hastalığı İlimizde kontrol altına alabilmemiz için hepimizin günlük hayatını kontrol etmesi zorunlu hale gelmiştir.

Tedbirleri hep birlikte tam olarak uygulamadan normalleşme yolunda ilerleyemiyoruz.

Vaka sayıları maalesef yükselmeye devam ediyor!

Usulüne uygun takılmayan her maske, ihlal edilen her mesafe, kontrolsüz her hareket vaka üretiyor!

Hastalık en çok evlerde, kapalı alanlarda ve mesafenin kaybolduğu kalabalık ortamlarda bulaşıyor!

Lütfen bu olumsuz tabloyu el birliğiyle düzeltelim.

Bunun için;

Hiçbir şekilde ev ziyareti yapmayalım!

Her ortamda mesafe kuralına uyalım!

Maske ve mesafe kuralını birlikte uygulayalım!

Kalabalık ortamlar oluşturmayalım!

Bilgilendirme ve uyarılarımızı ara vermeksizin sürdürüyoruz.

Şimdi her bir vatandaşımızın sorumluluk alma zamanı!

Normal hayata dönmek, sağlıklı günlere ulaşmak için hepimizin vicdani sorumluluğu var!

Lütfen bu mücadeleye destek olalım, Balıkesir’de vaka sayılarını düşürelim...” ifadelerini kullandı.

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince, terör örgütlerinin faaliyetlerinin tespiti ve deşifresine yönelik olarak sürdürülen çalışmalar kapsamında;

PKK/KCK- YPG/PYD silahlı terör örgütü ile bağlantılı şahısların faaliyetlerinin engellemeye yönelik yürütülen çalışmalarda  , sosyal medya üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları tespit edilen  (7) şüphelinin yakalanmasına yönelik 19.03.2021 günü İlimiz Ayvalık, Bandırma, Edremit, Gömeç ve Gönen İlçelerinde (7) adreste eş zamanlı operasyonel faaliyet düzenlenmiş, operasyon neticesi (7) şüpheli şahıs gözaltına alınmıştır.

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı tarafından PKK Terör Örgütünün finans faaliyetlerinin ve cezaevi yapılanmasının deşifre edilmesine yönelik yapılan çalışmalar sonucu Terör Örgütünün cezaevi yapılanmaları ile irtibatı olan ve hükümlü/tutuklu terör örgütü mensuplarına finans sağladıkları tespit edilen (14) şüpheli tespit edilmiştir. Tespit edilen şüphelilere yönelik Balıkesir merkezli (6) İlde (Balıkesir, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Muğla, Şırnak,) 19 Mart 2021 saat:07.00’den itibaren eş zamanlı operasyon başlatılmıştır. Yakalanan şüpheliler ile birlikte silah ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmiştir. Gözaltına alınan şüphelilerle ilgili adli işlemlere devam edilmektedir.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Timlerince, tedarik ve imalat zincirinin devamına yönelik faaliyetler doğrultusunda personel ve işçi taşımacılığının artacağı değerlendirilerek meydana gelebilecek trafik kazalarını önlemek ve kaza sonucunda meydana gelen can ve mal kayıplarını en aza indirmek maksadıyla, 18 Mart 2021 tarihinde "İşçi ve Personel Servis Taşımacılığı Yapan Araç ve Sürücülere Yönelik Denetim” faaliyeti icra edilmiştir.

İşçi ve personel servis taşımacılığı yapan araç ve sürücülerin denetimi sonucunda; (561) araç kontrol edilmiş, (33) araca (26.936) TL idari para cezası uygulanmış, (9) araç trafikten men edilmiştir.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER