Balıkesir’in ilk "Anne Dostu" Hastanesi oldu

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’nun belirlediği ekip tarafından 23-25 Ekim 2017 tarihinde yapılan ön inceleme ve değerlendirmenin ardından Balıkesir’in Gönen Devlet Hastanesi “Anne Dostu Hastane” tescili almaya hak kazandı. Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Servet Kocaöz, 'diğer hastanelerimize de en kısa zamanda 'Anne Dostu' Hastane ünvanı almak için çalışacağız'

Balıkesir’in ilk "Anne Dostu" Hastanesi oldu

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’nun belirlediği ekip tarafından 23-25 Ekim 2017 tarihinde yapılan ön inceleme ve değerlendirmenin ardından Balıkesir’in Gönen Devlet Hastanesi “Anne Dostu Hastane” tescili almaya hak kazandı.

Normal doğumu özendirmek, son yıllarda hızla artan sezaryen ile yapılan doğumları ve müdahale oranlarını azaltmanın hedeflendiği anne dostu hastane kriterleri kapsamında; mahremiyete dayalı tek kişilik doğum ünitelerinin oluşturulması esas alındı. Gebelerin yanında uygun bir refakatçi alabilecekleri, kendilerini rahat ve güvende hissedebilecekleri doğum ortamları oluşturuldu.

Anne adaylarının yatağa bağlı kalmadan özgürce hareket edebilecekleri tek kişilik odalarda ebelerin özverileri ile müzik, koku ve masajların uygulandığı alternatif yöntemler ile kolay ve mutlu doğumlar gerçekleşiyor. Hastanede bulunan gebe okulunda verilen doğuma hazırlık eğitimi ile gebeler doğum ile ilgili birçok konuda bilgi sahibi oluyor, korku ve önyargılarını yeniyor ve isteğe bağlı sezaryen ameliyatların önüne geçilerek, annelerin doğum yapacağı hastaneyi, personeli, ebe ve doktorlarını gebelik döneminde tanıması sağlanıyor ve güven duygusu oluşturuluyor.

 Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Servet Kocaöz, 'diğer hastanelerimize de en kısa zamanda 'Anne Dostu' Hastane ünvanı almak için çalışacağız'

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2017, 16:38
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER