Balıkesirli imamdan örnek davranış

Balıkesir’de 2.Gündoğan Mahallesi Fatih Camiinde, Yaz Kur-an Kurslarında yaklaşık 150 öğrenciye eğitim verilirken, caminin kapısına asılan yazı da ilgi odağı oldu.

Balıkesirli imamdan örnek davranış

Balıkesir’de 2.Gündoğan Mahallesi Fatih Camiinde, Yaz Kur-an Kurslarında yaklaşık 150 öğrenciye eğitim verilirken, caminin kapısına asılan yazı da ilgi odağı oldu. Caminin kapısında” Camide namaz kılarken, arka saflarda çocuk sesi yoksa korkun” yazısına yer verilirken, kursa katılan öğrencilerden bazıları da camide müezzinlik yapmaya başladı.

Yurt genelinde müftülükler, çocukları camiye çekebilmek için değişik yöntemler denerken, Balıkesir’de Fatih Cami imamı ve müezzinide de çok sayıda çocuğu camiye alıştırdı. Caminin kapısına asılan yazı da ilgi odağı oldu. Yaz Kur-an kurslarının ilgi gördüğünü anlatan İmam Recep Kaplan, “Bu yaz kurslara yaklaşık 150 çocuğumuz katıldı. Şimdi de bu çocuklardan bazıları camimizde müezzinlik yapıyorlar. Caminin kapısına yazdığımız” Camide namaz kılırken, arka saflarda çocuk sesi yoksa korkun ” yazısı da ilgi gördü. Camiye gelen yaşlılar çocuklara daha çok hoşgörülü davranmaya başladı” dedi. Ortaokul öğrencisi Yunus Emre Ergün, Mert Kırmazoğlu ve Mustafa Erdauy da, camide müezzinlik yapmaktan mutlu olduklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2018, 15:07
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER