Bandırma Müftülüğü’nden 5 bin kart yardımı

Balıkesir’in Bandırma İlçesinde müftülük tarafından hayırseverlerin desteğiyle 5 bin kişiye yardımda bulunulacak.Ramazan ayının kardeşlik ve paylaşım ayı olduğunu belirten İlçe Müftüsü Süleyman Küçük “ Ramazan ayı kardeşliklerin...

Bandırma Müftülüğü’nden 5 bin kart yardımı

Balıkesir’in Bandırma İlçesinde müftülük tarafından hayırseverlerin desteğiyle 5 bin kişiye yardımda bulunulacak.

Ramazan ayının kardeşlik ve paylaşım ayı olduğunu belirten İlçe Müftüsü Süleyman Küçük “ Ramazan ayı kardeşliklerin pekiştiği paylaşımların en güzel şekilde gerçekleştiği aydır. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bu seneki temamız "Dünyamızı israf etmeyelim" temasıdır. Dünyamızın bir kısmı bolluk ve bereket için yaşayıp israf içinde yüzerken, ne yazık ki diğer tarafta insanlar bir lokma ekmeğe muhtaç halde yaşamaya çalışıyorlar. İnsanlar Allah’ın nimetlerini herkes paylaşmak zorunda olduklarını kalplerinde hissetmelidirler. Bu bizlerin hem insani hem de dini gerçekleri olmalıdır" dedi.

Bandırma’da muhtarlar ve din görevlileri ile hayırsever vatandaşların da destekleriyle fakir ve zenginleri bir sofra etrafında buluşturmak için çalıştıklarını ifade eden Müftü Küçük, "Ramazan ayının ilk iftarında öğrencilerimizle iftar yapmaya başladık. 21 Mayıs itibari ile de Kadir Gecesine kadar Cami avlusu iftarıyla cami cemaatlerini mahalle sakinlerini iftar sofralarında bir araya getireceğiz. Hayra vesile olanda hayrı işleyen gibidir hadisine uygun hareket ediyoruz” dedi.

Ezanlar merkezi sistemden okunacak

Ramazan ayı boyunca akşam, yatsı ve sabah ezanlarının merkezi sistemden okunacağını söyleyen Süleyman Küçük “ Tüm Bandırma ezanı aynı anda duyacak ve oruçlarını beraber açacak. Yine Ramazan ayı boyunca merkezi vaazlara ağırlık verilecek. Yıllardan bu yana uygulanan Medine sofrası uygulamasına bu sene de devam edeceğiz. Ramazan’ın 15 nci gecesi Haydar Çavuş Camisi avlusunda başlayacak Medine Sofrasında Kadir Gecesi final yapacağız. Evlerinden çıkamayan yaşlı ve hasta vatandaşlarımız için sıcak yemeği evlerine kadar götüreceğiz. Bu konuda evlere yakın lokantalarla işbirliği yapacağız. Evlere gönderilecek koli yardımları yerine kart yardımı şekline döndük. Bu uygulamayla yardıma muhtaç vatandaşlar kendilerine verilen kartlarla kendi istekleri doğrultusunda alışveriş yapabilecekler. Hayırsever vatandaşlarımızın desteği ile yaklaşık 5 bin kişiye kart yardımında bulunabileceğiz ” dedi.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER