Bayram kardeşlik duygularının pekiştiği günlerdir

Bayram kardeşlik duygularının pekiştiği günlerdir

Milletimizin en güzel hasletlerinden olan yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma ruhunun ortaya konulduğu bir Kurban Bayramı'na daha erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar; toplumsal değerlerin hatırlandığı, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı, insanlar arasında karşılıklı dostluk ve kardeşlik duygularının pekiştiği müstesna günlerdir.

 

Fakiri, kimsesizi, yetimi, öksüzü ve yaşlıyı her zaman bağrına basmış bir toplumun fertleri olarak, milli ve manevi değerlerimizi kuşaktan kuşağa aktarmalıyız. Yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımıza ve gençlerimize bayramların toplumumuza kazandırdığı değerleri anlatmalı ve yaşayarak öğretmeliyiz.

 

Manevi duyguların çağlayıp coştuğu bu günlerde kadirşinas halkımızın kimsesizlerin, mazlumların, yardıma muhtaç yaşlıların, yetim ve öksüzlerin gönüllerini alarak, onlara maddi ve manevi desteklerini esirgemeyeceklerine yürekten inanıyorum.

 

Vatandaşlarımızın bayramlarını huzur ve güven ortamında geçirmeleri ve sevinçlerimizin acıya dönüşmemesi için, Valiliğimizce her türlü tedbir alınmıştır. Jandarma ve Emniyet teşkilatlarımıza, Kaymakamlıklarımıza, Belediyelerimize ve ilgili kurumlara, Bayram süresince görev ve sorumluluk alanları ile ilgili her türlü önlemleri almaları hususunda gerekli talimatlar verilmiştir.

 

Bayram nedeniyle, artacak trafik yoğunluğuna karşı, Balıkesir genelinde trafik kontrolleri hassasiyetle yürütülecektir. Trafiğe çıkacak sürücülerimizden trafik kurallarına özen göstermelerini ve riayet etmelerini bekliyorum. Kurallara uyalım ki,  bayramı bayram tadında kutlayalım, sevinçlerimiz acıya dönüşmesin.

 

Bayram coşkusunu ve sevincini yaşarken, salgın hastalık nedeniyle uymak zorunda olduğumuz kuralları da hiç unutmayalım. Mesafe, maske ve temizlik kuralı başta olmak üzere, alınmış olan tedbirleri günlük hayatımızın bir parçası olarak Bayramda da özenle uygulayalım.

 

Bu duygu ve düşüncelerle; tüm Balıkesirli hemşerilerimin Kurban Bayramını içtenlikle kutluyor, Bayram günlerinin sevinçlere ve mutluluklara vesile olmasını diliyor, tüm halkımızın sevdikleri ile birlikte sağlık, huzur ve esenlik dolu bir bayram geçirmelerini temenni ediyorum.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER