Burhaniye Belediyesi’nden dönel kavşak açıklaması

Balıkesir’in Burhaniye Belediyesi, Melih Pabuççuoğlu Bulvarı’nda yapılan kavşak düzenlemeleriyle ilgili vatandaşlar tarafından gerek sosyal ve yerel medya aracılığıyla gerekse belediye yetkililerine ve bürokratlara iletilen endişelerin...

Burhaniye Belediyesi’nden dönel kavşak açıklaması

Balıkesir’in Burhaniye Belediyesi, Melih Pabuççuoğlu Bulvarı’nda yapılan kavşak düzenlemeleriyle ilgili vatandaşlar tarafından gerek sosyal ve yerel medya aracılığıyla gerekse belediye yetkililerine ve bürokratlara iletilen endişelerin artması üzerine kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir açıklama yaptı. Burhaniye Belediyesi Başkan Yardımcısı Güngör Persil, modern şehircilik anlayışının tüm özelliklerini bünyesinde barındıran ve çalışmalar bittiğinde Burhaniye’nin prestijli caddelerinin başında gelecek olan Melih Pabuçcuoğlu Bulvarı’nda, modern dönel kavşakların tercih edilme sebepleri hakkında bilgi verdi.

Melih Pabuççuoğlu Bulvarı’nda yapılan kavşakların amacının hız düşürmek olduğunu vurgulayan Persil, “Bu bölgede birçok okul bulunuyor. Çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın can güvenliği için araçların burada hız düşürmesi şart. Dönel kavşak yapımını vatandaşlarımıza büyük avantajlar sağlayacağı için tercih ettik. Dönel kavşak yerine sinyalizasyon sisteminin yapılması hem vakit kaybını hem de yakıt tüketimini arttıracaktı. Yapılan kasislerin arabaların yürüme aksamına verdiği zararları hepimiz biliyoruz. Oraya foto-kapan radar sistemi konulması durumundaysa birçok vatandaşımıza ceza yağacaktı. Bütün bunları masaya yatırdığımızda en doğru tercih modern dönel kavşakların yapımıydı.”dedi

Gelişmiş ülkelerde 1950’lerden itibaren eski tip dönel kavşakların yerini modern dönel kavşakların aldığının altını çizen Persil, “Bu değişimdeki en önemli faktörler, kavşak geometrisinin araçların hızını azaltmak zorunda kalacakları şekilde tasarlanması ve Ada Etrafında Dönen Araca Yol Ver kuralının getirilmesidir. Modern dönel kavşakların yaralanmalı ve ölümcül kaza sayıları açısından daha güvenilir oldukları bilimsel araştırmalarla tespit edilmiştir. Modern dönel kavşakların kullanımı hakkında sürücülerimiz bilinçlendiği ölçüde, trafik kazaları azalacak ve şehir içinde düzenli bir trafik akışı sağlanacaktır” dedi.

Modern dönel kavşakların tasarımıyla ilgili endişeleri de yanıtlayan Persil, “Amaç, trafik akışının beklemeden ve duraksamadan sağlanmasıdır. Muhtemel kazaları önlemek için hızın düşürülmesi amaçlanmaktadır. Hızın azaltılması amacıyla yapılan düzenlemeye trafik yönünün saptırılması denmektedir. Halkımızın basitçe anlayacağı şekilde bir modern dönelde; sürücü kavşağa yaklaşırken merkez adanın (çemberin) kabaca üçte birini tam karşısında bulmaktadır. Bu bakımdan modern dönel kavşaklara yaklaşırken araç hızının 50 kilometreye düşürülmesi, kavşağa girişte de 30 kilometre hızla dönüşün tamamlanması halinde hiçbir olumsuzluk yaşanmayacaktır” diye konuştu.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160