Burhaniye'de yılın güreşi... 210 güreşçi deve kıran kırana güreşti

14. Uluslararası Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali’nin final gününde, Ege Bölgesi’nden katılan 210 güreşçi deve, ata sporu olan geleneksel deve güreşlerine katılarak rakipleriyle karşılaştı.

Burhaniye'de yılın güreşi... 210 güreşçi deve kıran kırana güreşti

14. Uluslararası Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali’nin final gününde, Ege Bölgesi’nden katılan 210 güreşçi deve, ata sporu olan geleneksel deve güreşlerine katılarak rakipleriyle karşılaştı.

Çeşitli etkinliklere sahne olan 14. Uluslararası Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali’nin müzikli eğlence organizasyonları, ülkenin içinde bulunduğu durum nedeniyle iptal edilirken, geleneksel etkinlikler yoğun katılım ile gerçekleştirildi. İlçe merkezinde kortej yürüyüşüyle başlayan festival kapsamında çeşitli yöresel yarışmalar düzenlendi ve tarihi, kültürel ve sanatsal faaliyetler yapıldı. Festivalin son gününde, Burhaniye Güreş Arenası’nda geleneksel deve güreşleri, yaklaşık 10 bin kişinin katılımıyla renklendi. Burhaniye Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen güreşlere, Ege, Marmara ve Trakya bölgelerinden 210 güreş devesi katıldı.

Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, çevre ilçelerin belediye başkanları, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, dernek ve kuruluşların temsilcilerinin de katıldığı güreş arenasında deve sucuğu stantları ilgi topladı. Mangallarını yakarak piknik eşliğinde güreşleri izleyen güreş severler, soğuk havaya rağmen akşam saatlerine kadar güreşleri izledi. Farklı kategorilerde güreşen develer, geleneksel kurallara göre, hakemler eşliğinde güreştirildi. Deve sahipleri ve vatandaşlar, Burhaniye Belediyesi ve güreş derneklerine organizasyon için teşekkür etti.

Basın mensuplarına açıklamada bulunan Kaymakam Hüseyin Öner, “Kültürümüzü yaşatma adına önemli bir etkinlik. Burhaniye Belediyesi’ni ve başkanımızı tebrik ediyorum. Önemli gayretleri var. Hem deve güreşlerimiz, hem yağlı pehlivan güreşlerimiz kültürümüzü yaşatmak adına çok önem arz ediyor. Halkımız zevkle iştirak ediyor bu etkinliklere” dedi.

Belediye Başkanı Necdet Uysal ise, “Bir gün önce başlayan festival etkinliklerimizi, bugün burada düzenlediğimiz geleneksel deve güreşlerimiz ile noktalıyoruz. Çok keyifli bir organizasyon oldu. Emeği geçenlere, maddi manevi katkı sağlayan kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyoruz. Deve güreşi 900 yıllık bir Türk geleneği. İlgi alaka fazla. Bunlar bizim birlikteliğimizi güçlendiren, moral motivasyonumuzu artıran etkinliklerdir. Malum ülkemizin içinde bulunduğumuz durumun farkındayız. Mehmetçiklerimizin yanındayız. Dualarımız onlarla. Bugün burada keyifli bir güreş seyrediyoruz ama, gözümüz, gönlümüz, kulağımız orada. Askerimize yüce Allah’tan gönülden yardım etmesini diliyoruz. Onlar için dua ediyoruz. Allah onları başarıya kavuştursun. Ülkemiz üzerinde kötü emelleri olanları da Allah yerle bir etsin. Güzel günler bizi bekliyor. Burada oluşan güzel enerjiler inşallah ülkemizin her yerine gidecektir” deyi konuştu.

Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy da, Burhaniye Belediyesi’ne ve katılımcılara teşekkür etti. Güreş organizasyonu, akşam saatlerine kadar olaysız bir şekilde sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2018, 16:53
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160