Burhaniye’de yerli karpuz çıktı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, yerli karpuz piyasaya çıktı. İlçeye bağlı köylerde üretilen karpuzun kilosu 80 ile 100 kuruş arasında satılırken, yerli ürünün çıkması tüketiciyi de sevindirdi.Burhaniye’de yerli karpuzun tezgahlarda...

Burhaniye’de yerli karpuz çıktı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, yerli karpuz piyasaya çıktı. İlçeye bağlı köylerde üretilen karpuzun kilosu 80 ile 100 kuruş arasında satılırken, yerli ürünün çıkması tüketiciyi de sevindirdi.

Burhaniye’de yerli karpuzun tezgahlarda yerini alması vatandaşları sevindirirken, kilosu 1 liradan alacı bulması da üreticiye kazandırdı. Çoruk Mahallesinde 5 dekarlık alanda ekim yaptığını anlatan 2 çocuk babası Ethem Adıyaman, karpuzları büyüklüğüne göre 5 lira ile 10 lira arasında sattığını söyledi. Yerli karpuzun sevildiğini anlatan Adıyaman, “ Bu yıl karpuz piyasaya erken çıktı. Ancak, yerli ürün bu günlerde olmaya başladı. Kilosu ortalama 1 liradan satılan yerli karpuz yüzleri güldürdü. Ben de 5 dekar alanda ektiğim karpuzu kendim satıyorum. Çok tatlı olan yerli karpuz seviliyor. Karpuz sayesinde cebimiz para gördü” dedi.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER