Canbey, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü Kutladı

Canbey: “Kadına şiddeti yok etmek için seferber olmalıyız"

Canbey, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü Kutladı

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

“Kadın bir erdem abidesi ve uygarlığın göstergesidir.” diyen AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey; “Erdem abidesi kadınların, annelerin hayat standartları, uygarlığın göstergesidir. Kadınlarımızın ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasal yaşamdaki konumlarını güçlendirmek, fırsat ve imkanlardan eşit biçimde yararlanmalarını sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Canbey; “Siyasette, iş dünyasında, eğitimde, sağlıkta, toplumun bütün alanlarında, siyasi ve sosyal hayata katılımda kadınlarımız eşit fırsatlara sahip olmalıdır. Bu toplumun yarısını kadınların oluşturduğunu unutmamalıyız. Bizlerin en büyük gayreti, kadınlarımıza hizmetlerin en güzelini götürmek olmalıdır. Çünkü kadınlarımız bu toplumun geleceğidir. Bizim medeniyetimiz kadınlara çok değer verir. Kadınlarımızın evde, iş yerinde, sosyal hayatta şiddete maruz bırakılmasını ruhen, vicdanen, ahlaken asla kabul edemeyiz.” şeklinde konuştu.

Canbey: Kadına Şiddeti Yok Etmek İçin Seferber Olmalıyız

Güçlü bir medeniyet inşa etmek için kadının toplumdaki yerinin çok sağlam ve güçlü olması gerektiğine işaret eden Canbey, “Hep beraber, güzel yarınlarımız için, kadınlarımız için, kadınlarımızla beraber çalışmalı, ayrımcılığı yok etmeliyiz. Eşitsizliği ve kadınlarımıza yönelik olan şiddeti yok etmek için seferber olmalıyız” diyerek, tüm kadınların 8 Mart Kadınlar Günü’nü kutladı.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER