Canbey Sırbistan’'da

TBMM Dışişleri Komisyonu Heyeti Sırbistan’a ziyarette bulundu. AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey komisyon üyesi olarak heyette yer aldı.

Canbey Sırbistan’'da

CUMHURBAŞKANININ ARDINDAN HEYET ZİYARETİ

Canbey, Ülkemizin Sırbistan ile olan siyasi, ekonomik ve sosyal iş birliği çerçevesinde gelişen diplomatik ilişkileri sonucunda iki ülke heyetleri arasında görüşmelerde bulunmak için TBMM Dışişleri Komisyonu olarak Sırbistan’a ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “ Geçtiğimiz günlerde Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyetin Sırbistan ziyareti ve bu ziyaret kapsamında gerçekleşen iki ülke arasında birtakım antlaşmaların imza töreninden sonra Dışişleri Komisyonumuzun gerçekleştirdiği ziyaret son derece önemliydi” dedi.

İKİ ÜLKE ADINA ÖNEMLİ

Canbey, “Son dönemde gelişen ilişkiler, güçlenen birliktelik kapsamında ülkemiz ve Sırbistan arasındaki iş birliği, bölge ve dünya hakkındaki fikir alışverişi büyük önem arz etmektedir. Bu bağlamda gerek Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Sırbistan Cumhurbaşkanı ile geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği görüşmeler, gerek Dışişleri Komisyonu Başkanı, AB eski Bakanı Sn. Volkan Bozkır başkanlığında heyetimizin Sırbistan heyeti ile gerçekleştirdiği görüşmeler iki ülke ilişkileri adına verimli gelişmelerdir” şeklinde konuştu.

BÜYÜKELÇİLİKTE BİLGİLENDİRME

Canbey şöyle konuştu: “TBMM Dışişleri Komisyonu heyetimiz ile birlikte ilk olarak Sırbistan Büyükelçimiz Sn. Tanju Bilgiç’i ziyaret ederek yapılan çalışmalar ve ikili ilişkiler hakkında bilgiler aldık. Büyükelçimiz, ülkeler arası siyasi, sosyal ve ekonomik ilişkiler anlamında gerçekleştirilen projelerle ilgili heyetimize sunum gerçekleştirerek bilgiler verdi. Dışişleri Komisyonu Heyeti olarak ilk günkü resmi temaslarımız kapsamında Sırbistan Ulusal Meclisi Başkanvekili Sn. Veroljub Arşiç ve Ulusal Meclis Dışişleri Komisyonu ile toplantı gerçekleştirerek, bölgemizdeki gelişmelere dair görüş teatisinde bulunduk.

ZİYARET VE İNCELEME

Devletimizin destekleri ile dünyanın birçok ülkesinde çeşitli yapılar yapılmaya, yatırımlar gittikçe artmaya devam etmektedir. Bu çerçevede ülkemiz bünyesine bulunun birtakım kuruluşların yaptıkları çalışmalar en büyük övgüyü hak etmektedir. Sırbistan, bu tarz yatırımların yapıldığı ve eserlerin kazandırıldığı ülkelerin başında gelmektedir. Bu çerçevede Türk İş birliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Yunus Emre Enstitüsü’nün özellikle Balkanlar’da yaptığı çalışmalar Sn. Cumhurbaşkanımızın da bu konudaki destekleri ile gün geçtikçe gelişmekte, nitelik ve nicelik anlamında en üst kademeye doğru ilerlemektedir. TBMM Dışişleri Komisyonu Heyetimiz ile birlikte, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’ta bulunan Bayraklı Camii’ni, Belgrad TİKA tarafından restore edilen Osmanlı eserlerini ziyaret ederek yerinde inceleme fırsatı bulduk ve ardından Yunus Emre Enstitüsü Belgrad Ofisi’nde enstitü çalışanları ile biraraya geldik.

ÖNÜMÜZDEKİ SÜRECE DAİR FİKİRLER

Sırbistan’ın başkenti Belgrad şehrinde, Komisyon Başkanımız Sn. Volkan Bozkır ve milletvekillerimizden oluşan heyetimizle birlikte yoğun programlarımıza devam ederek; ülkeler arası iş birliğinin artması, ilişkilerin kuvvetlenmesi ve fikir alışverişinde bulunarak bölgenin kalkınmasının gelişmesi adına Sırbistan Cumhurbaşkanı Sn. Aleksandar Vucic tarafından kabul edilerek görüşmelerde bulunduk. Önümüzdeki süreç adına verimli ve değerli fikirlerin hayat bulduğu toplantıda, Türkiye-Sırbistan ilişkileri masaya yatırılarak atılacak yeni adımlar ve yapılacak yeni antlaşmalar görüşüldü.”

Ak Parti Balıkesir Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu üyesi Dr. Mustafa Canbey, “TBMM Dışişleri Komisyonu olarak gerçekleştirdiğimiz bu ziyaret kapsamındaki temasların hayırlı olmasını temenni ederken, Sırbistan Cumhurbaşkanı Sn. Aleksandar Vucic’e, Sırbistan Ulusal Meclis Başkanvekili Sn. Veroljub Arşiç’e, Sırbistan Parlamentosu üyeleri, görüşmelerde yer alan Sırbistan heyeti üyelerine ve Sırbistan Büyükelçimiz Sn. Tanju Bilgiç’e misafirperverliklerinden ötürü teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2018, 20:51
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160