CHP'li Şalman sorunları masaya yatırdı

CHP'li Şalman sorunları masaya yatırdı

CHP’li Şalmanlı’dan ekonomik olumsuzluklara sert tepki

 

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı yaptığı basın açıklamasında güncel ekonomik sorunları masaya yatırdı.

 

Şalmanlı yaptığı açıklamada, “Bir yanda mutfakta büyüyen yangın, özellikle gençlerimizin artan işsizliği, umutsuzluğu, esnafımızın salgınla bir başına bırakılması, emekçilerimizin çaresizliği, felakete dönüşen salgın, diğer yanda ise tüm bunları unutturmaya çalışan, yapay gündem ile halkı oyalamaya çalışsan saray yönetimi. Mart’ta 12 aylık enflasyon yüzde 16,2 olmuş. Bu, 2019’dan bu yana gerçekleşen, en yüksek 12 aylık Mart ayı enflasyonu ve bu enflasyonla Türkiye, dünya üzerinde en yüksek enflasyona sahip 14. ekonomi olmuş. Aynı ligde bulunduğumuz ülkeler, Nijerya, Etiyopya, Haiti… Son bir yılda, yumurta yüzde 64, ayçiçek yağı yüzde 60, mısırözü yağı yüzde 55, mercimek yüzde 45, tavuk eti yüzde 44 zam görmüş. Bunlar da TÜİK’in makyajlı rakamları. Pazardaki, marketteki yangın çok daha büyük.” ifadelerini kullandı.

CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı, “Yönetilemeyen salgın, aldı başını gidiyor. Kendi siyasi ikbalini, toplum sağlığının önüne koymak zulümdür. Türkiye lebalep kongrelerin de katkısıyla, onun millete verdiği cesaretle Dünya’da salgının yeni merkez üslerinden biri oldu. Salgının başladığı Çin bile, bizim yanımızda solda sıfır kaldı. Ülkemizde günlük vaka sayıları artık 40 binin üzerine yerleşti. Bu vaka sayılarıyla, dünyada üçüncü, Avrupa’da ikinci sıradayız.  Gençlerimiz işsiz. Millet evladını yıllarca okutuyor, çocuklar okullarda dirsek çürütüyor. Ama sonra yıllarca iş bulamıyor. Gençlerine umut veremeyen bir ülke, geleceğe de umutla bakamaz. 19 yıldır iktidar olup da, bu ülkede 10 milyon 287 bin yurttaşımız halen işsizse, son iki yılda 1 milyon 926 bin çalışanımız işini kaybetmişse, her 100 işsizden 27’si üniversite mezunuysa ve bu memleketin en değerli varlığı olan her dört gençten biri işsizse, demek ki Saray Hükümeti; üzerine düşen görevi yapmamıştır, yapamamıştır.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, tüm mazlumların sesi olmaya, ihsan ve adalet bayrağını savunmaya devam edeceklerini vurgulayan Şalmanlı, “Bütün bu sorunlar halkın gerçek gündemiyken, açlığı, yoksulluğu, işsizliği, intiharları yani ülkedeki zulmün üstünü, darbe iddialarıyla örtme senaryosu uygulamaya kondu. Seçim kazanmak için bölücü terör örgütü elebaşının mektubunu televizyonlarda okuttuğunda, kardeşini devlet televizyonlarına çıkarttığında, bunlara ifade özgürlüğü diyor. Ama Mavi Vatan’ı savunma için ömürlerini harcamış olan emekli amirallerin bulunduğu bir grubun yaptığı bir açıklama ‘Darbe yapmak için bir araya gelmek’ olarak yorumlanıyor.” diye konuştu.

Montrö antlaşmasının; hem Türk Boğazlarından geçişi düzenleyen bir sözleşme, hem de Türkiye'ye İstanbul, Çanakkale, Marmara Denizi ve Boğazlardaki tam egemenlik haklarını geri kazandıran, Lozan Barış Antlaşması'nı tamamlayan büyük bir diplomasi zaferi olduğunu belirten Hüseyin Şalmanlı, “MontröKaradeniz'e kıyısı olan güvenliğinin temel belgesidir.  Montrö, Karadeniz'i barış denizi yapmıştır, İkinci Dünya Savaşı'nda tarafsızlığın korumasına imkân yaratmıştır. Şimdi soruyorum sizlere, Montrö’yü savunmanın neresidir darbe çığırtkanlığı. En az bunun kadar önemli bir olay daha var. Emekli 104 amiralin imzasıyla yayınlanan Montrö bildirisinin ardından AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘Bu işin merkezinde CHP var, medyada göreceksiniz’ demiş ve bu sözlerden kısa bir süre sonra da bir gazetenin internet sitesinde emekli askerlerin ailelerinden CHP’ye üye olan kişilerin isimleri yayınlanmıştı. Bu durum, neresinden bakarsanız bakın, tam anlamıyla anlamsızdır, kişi haklarına saldırıdır, yandaş basının halini ortaya koyan trajedidir.  Cumhuriyetimizle yaşıt olan partimize üye olmak ne zamandır suç oldu.

 

“BİZ DARBENİN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIZ”

Anayasamızın 68inci maddesine göre ‘Vatandaşlar, siyasi parti kurma ve usulüne göre partilere girme ve partilerden ayrılma hakkına sahiptir.’ demektedir. Anayasal bir hakkın darbe ile ilintilendirilmesi ve AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı’nın sözlerinin bir yandaş gazete tarafından talimat gibi algılanarak, bir yerlere yaranmak maksatlı yaptığı yayın çok düşündürücüdür.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak darbelere karşı tavrımız son derece nettir. Bunu tarih ve millet huzurunda bir kez daha buradan ilan ediyoruz: Biz darbenin her türlüsüne karşıyız. Postalla yapılan darbeye de karşıyız. Mokasenle yapılan darbeye de karşıyız. Milletimizin hakkının, hukukunun her zaman yanında olacağız. Milli iradenin daima savunucusu olacağız.” ifadelerini kullandı.

Şalmanlı açıklamasında, “Son sözümüz ise hükümetedir. Yapay gündem yaratmayın, halkın gerçek gündemi ile ilgilenin. Mutfaktaki yangını söndürün. Biliyoruz ki halkın gündemi sizi ilgilendirmiyor. Bunun için de diyoruz ki: Milletimiz herkesi yaptıklarıyla ve yapmadıklarıyla görüyor. Herkesin notunu veriyor. Milletimiz sandığın daha fazla gecikmeden, önüne gelmesini istiyor. Sandık önüne geldiğinde de gereğini yapacak. Bu kibirli kadroları, kendini beğenmiş kadroları evlerine gönderecek. Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarı, halkın iktidarı olacaktır.” diye konuştu.

 

(Suat Salgın)

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER