Didar Kafaoğlu; “Kadın isterse bir eliyle beşiği diğer eliyle dünyayı sallar”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Türkiye’nin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ancak kadınlarla ulaşabileceğini belirterek “Kadınlar bizim başımızın tacıdır. Kadın elinin değdiği her şey güzel oluyor."

Didar Kafaoğlu; “Kadın isterse bir eliyle beşiği diğer eliyle dünyayı sallar”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Türkiye’nin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ancak kadınlarla ulaşabileceğini belirterek “Kadınlar bizim başımızın tacıdır. Kadın elinin değdiği her şey güzel oluyor. Onun içindir ki çalışan ve üreten kadınlar ile beraber Türkiye inşallah 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşacaktır” dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından toplantı düzenlendi.

Toplantının açış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun eşi Didar Kafaoğlu, tüm katılımcılara gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ederken; Türk kadınının toplumdaki yeri ve önemine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde, birlik ve beraberlik içerisinde organize edilen kahvaltıda bir araya gelmiş olmanın onurunu yaşadıklarını dile getiren Bayan Kafaoğlu; şunları söyledi: “Aramızda protokol üyelerimizin eşleri, şehit ve gazi ailelerimiz, Zeytin Dalı Operasyonu’nda görevli askerlerimizin eşleri, yemek ve sofralarımızın lezzet ustası Sayın Emine Beder Hanımefendi, ilçe belediye başkan eşleri, siyasi partilerin kadın kolları başkanları, meclis üyelerimiz, kadın muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşları ve basınımızın güzide mensupları bulunmakta. Oldukça zengin bir katılımla bir aradayız. Bundan sonra da yapacağımız etkinlik ve toplantılarımızda bir arada olmamızın hepimizi daha güçlü ve mutlu edeceğine inanıyorum. Kadın isterse bir eliyle beşiği, diğer eliyle dünyayı sallar. Öyle değil mi? Bu topraklar annelerin şefkati ile yoğrulmuştur. Anadolu’da çocuklarına ana, kocalarına eş oldukları gibi vatan mücadelesinde de kahramanlardır. Nene Hatunlar, Nilüfer Hatunlar, Ayşe Bacılardır. Kahraman şehitlerimiz Fethi Sekin, Ömer Halisdemir, Yarbay Songül Yakut gibi daha nice kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi doğuran annelerdir. Kısacası kadın annedir, abladır, eştir ve her şeyden önemlisi rahmetli halk ozanımız Neşet Ertaş’ın dediği gibi “Kadınlar insandır, erkekler insanoğludur.” Tüm şehit analarının ellerinden öpüyor, eşlerinin acılarını paylaşıyor, sınır ötesi harekatta bulunan askerlerimizin tüm ailelerine şükranlarımı sunuyor, bundan sonra da 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün Suriye’deki, Filistin’deki, Kudüs’teki, Arakan’daki ve tüm mazlum coğrafyada bulunan gözü yaşlı çaresiz kadınlarımıza umut olmasını diliyorum. Gününüzü kutluyorum" dedi.

“Kadına şiddet son bulsun”

Günün konukları arasında yer alan televizyon ekranlarının sevilen isimlerinden Emine Beder ise yaptığı konuşmada; tüm kadınların kadınlar gününü kutladı. Beder, “Aranızda olmaktan dolayı çok mutluyum. Dünya kadınlar gününüz kutlu olsun. Aramızda bulunan şehit annelerinin ve eşlerinin kadınlar gününü özelikle kutluyorum. Aramızda her partiden kadınlarımız var. Ortak paydamız tabii ki Türk olmak. Ortak paydamız aynı memleketin insanı olmak, aynı dine mensup insanlar olmak. Tabii ki, farklılıklarımız olacak. İnşallah bugünden sonra kadın ölümlerine, kadın zulümlerine son verilir. Bugün bunun için milat olsun inşallah. İnşallah bir daha kadına şiddeti asla görmeyelim” dedi.

“Çocukların istismar edildiği bir dünyada olmak istemiyoruz” diyen Beder “Bu bizim ülkemizde olmamalı. Bu bizim insanımıza hiç yakışmıyor. Bu vesile ile cephede çarpışan askerlerimize onları bekleyen annelerine, eşlerine, sevdiklerine sabır selamet diliyorum. Askerimize muzafferiyetler diliyorum. Allah ülkemizi, ordumuzu, milletimizi korusun” şeklinde konuştu.

"Türkiye 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ancak kadınlarla ulaşacaktır”

Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, 8 Mart Kadınlar Günü’nün sadece bir gün kutlanacak bir gün olmadığına dikkati çekerek; Türk kadınının sadece bir gün değil, yılın 365 gününde anılması, korunması, baş üstünde taç edilmesi gerektiğini söyledi. Bugünün sembolik olarak dikkatlerin üzerine çekilmesi için belirlenen bir gün olduğunun altını çizen Başkan Zekai Kafaoğlu, “Kadınlar bizim her şeyimiz. Kadınların olmadığı bir dünya tasavvur edemiyorum. Kadının elinin değdiği işler hep güzel oluyor. Kadınların olaylara bakışı, yaklaşımı ve sorunların çözümünde gösterdiği o şefkati biz erkekler gösteremiyoruz. Sizlerle gurur duyuyoruz” dedi.

Çalışan ve üreten kadınlar ile beraber Türkiye’nin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşacağını belirten Başkan Kafaoğlu, şunları söyledi: “Her erkeğin arkasında mutlaka bir bayan vardır. Onu doğuran bir anne vardır. Bütün yöneticilerimizin de öyledir. Peygamber efendimizin mübarek annelerini, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde hanımı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın annesini ve ahirete intikal eden bütün annelerimizi saygıyla ve rahmetle anıyorum. Onlara çok şey borçluyuz. Tabii ki şehit annelerini, gazi annelerini unutmamız mümkün değil. O şehitler sayesinde bugün ülkemizde bayrağımız dalgalanıyor. Ezanımız dinmiyor. Vatanımız bölüp parçalanmıyor. Kurtuluş savaşından bugüne, 15 Temmuz’dan Fırat Kalkanı operasyonunda, Zeytin Dalı operasyonunda şehit olan bütün kahramanlarımızı rahmetle şükranla anıyorum. Kadın şehitlerimiz de var. Türk kadını hep erkeğinin yanında yer almıştır. Onunla beraber bu ülkenin savunmasında yer almıştır. Nene hatunları, Fatma bacıları asla unutamayız.”

Yerel yönetimler olarak bayanlara büyük önem verdiklerin ifade eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, “Bayanlara önem vermeyen siyasetçi asla başarılı olamaz. Çünkü bizim yapamadığımız işleri bayanlar büyük ustalıkla, beceriyle yapabiliyorlar. Kadınlar bizden ne istiyorlarsa vermeye hazırız. Onların sosyal hayatta, ticarette, iş hayatında, siyasette mutlaka başarılı olmaları bizlerin de göğsünü kabartıyor. Her geçen gün başarılı kadınların sayısının arttığını görmenin mutluluğunu yaşıyorum. İnşallah bu sayılar daha da artacaktır.“ şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve eşi Didar Kafaoğlu, günün konuğu Emine Beder’e ve salonda bulunan bayanlara karanfil dağıttı. Başkan Kafaoğlu ve eşi Didar Kafaoğlu, etkinliğe katılan annesi Havva Kafaoğlu’nun elini öperek kendisine çiçek taktim ettiler. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun eşi Didar Kafaoğlu ve beraberinde ilçe belediye başkanlarının eşleri, STK temsilcileri ile birlikte Kurtdereli Spor Salonu önündeki Zübeyde Hanım anıtına giderek çelenk bıraktılar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanımefendi’nin anıtına çelenk bırakan Didar Kafaoğlu, burada vatandaşlar ile de sohbet ederken; bayanların Kadınlar Gününü de kutladı.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2018, 23:31
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160