Edremit deve güreşlerine hazırlanıyor

Geleneksel Edremit Deve Güreşleri Festivali 11 Şubat Pazar günü yapılacak. Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden aralarında şampiyon develerin de bulunduğu 240 deve katılacak.

Edremit deve güreşlerine hazırlanıyor

Geleneksel Edremit Deve Güreşleri Festivali 11 Şubat Pazar günü yapılacak. Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden aralarında şampiyon develerin de bulunduğu 240 deve katılacak. Devler güreşler öncesinde Edremit Cumhuriyet Meydanıdan görücüye çıktılar.

Edremit Belediyesi ve Edremit Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği’nin işbirliğinde eve güreşlerinin Kırkpınar’ı olarak değerlendirilen Edremit Deve Güreşleri, 11 Şubat Pazar günü Kavlaklar Mahallesi’ndeki özel olarak hazırlanan Güre Deve Güreşi Arenası’nda yapılacak. Güreşlerde Ege, Akdeniz ve Marmara Bölgesinden aralarında şampiyon develerinde bulunduğutoplam 240 devenin kıran kırana mücadele etmesi bekleniyor. Güreşler öncesi de ilçe merkezinde develerle kortej geçişi yapılırken, davul ve zurnalar eşliğinde vatandaşlar güreşlere davet edildi. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, “Deve güreşleri 11 Şubat Pazar günü güreş arenamızda başlayacak. Köklü bir kültürü yansıtan deve güreşlerine tüm güreş tutkunlarını bekliyoruz.” dedi

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2018, 20:04
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160