Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı eğitim yatırımlarını denetledi

Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Balıkesir Vali Yardımcısı İsmail Demirhan, Balıkesir Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı Şube Müdürü Fatih Koç, İl Milli Eğitim İnşaat Emlak Şube Müdürü Ethem Ceran ve İlçe Milli Eğitim Müdürü yusuf koç katıldı,

Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı eğitim yatırımlarını denetledi

Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Balıkesir Vali Yardımcısı İsmail Demirhan, Balıkesir Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı Şube Müdürü Fatih Koç, İl Milli Eğitim İnşaat Emlak Şube Müdürü Ethem Ceran ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç ile birlikte Edremit ilçemizde inşaatı devam eden ve yeni yapılacak okul alanlarında incelemelerde bulundu.

Edremit ilçesinde derslik ve yurt kapasitesinin arttırılması amacıyla yürütülen yatırımlar kapsamında ihalesi ve kontrolü yapılan alanları yerinde görerek inceleyen Kaymakam Sırmalı ve Vali Yardımcısı Demirhan ilk olarak Remzi Molvalıoğlu Ortaokulu ile Kadıköy Leman Akpınar Ortaokullarını ziyaret etti. Kaymakam Sırmalı ve Vali Yardımcısı Demirhan, bölgenin ihtiyacını karşılayacak olan yeni okulların yapılacağı alanlar ile ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç’tan ayrıntılı bilgi aldı.

Edremit İlçesinde, 32 derslikli Remzi Molvalıoğlu Ortaokulu ve 24 derslikli Kadıköy Leman Akpınar Ortaokulu’nun Şubat Ayı’nda yapımına başlanılmıştı. Bu okullara ek olarak; 24 derslikli Naim Süleymanoğlu İlkokulu, 24 derslikli Altınoluk Zahit Eroğlu İlkokulu, 24 derslikli Kadıköy Mehmet Refii Terzioğlu İlkokulu, 18 derslikli Kız İmam Hatip Lisesi olmak üzere toplamda 4 okulun daha ihalesi yapılarak, inşaatına başlanılmasına karar verildi.

Ayrıca Edremit’te yapılacak olan yatırım planlamasında Edremit Anadolu Lisesine Kapalı Spor Salonu ve Edremit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine 300 kişilik bir öğrenci yurdu yapılması da yer alıyor. Zeytinli İlkokulunun ikinci katının onarım ihalesi ve Şehit Kadir Altınöz İlkokulu/Ortaokulu’nun bahçe genişletme ihalesi de Haziran Ayı’na kadar yapılmış olacak.

Yürütülen çalışmalar ile ilgili bilgi veren Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha donanımlı olmaları konusunda öncelikli konumuz olan eğitim yuvalarımızı, yeni okullarımızı, yurtlarımızı ve spor salonlarımızı çok yakında bölgemize kavuşturacağız. Ülke olarak öğrencilerimize gerek sporda gerek sağlıkta, gerekse eğitim ve diğer tüm alanlarda ciddi yatırımlar yapılmaktadır. Özellikle Edremit ilçemizde yakından takip ettiğimiz bu yatırımların 2018-2019 eğitim-öğretim yılına yetiştirilmesi için çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Bu okullarımızın eğitim faaliyetlerine başlamasıyla birlikte yeni eğitim-öğretim yılında okul ihtiyacımız büyük oranda karşılanmış olacaktır” dedi.

Kaymakam Sırmalı “Edremit’te her alanda olduğu gibi eğitim alanında da büyük desteğini gördüğümüz eğitim alanında yapılan yatırımları destekleyen başta Valimiz Ersin Yazıcı olmak üzere, Bölge Milletvekilimiz Ali Aydınlıoğlu’na, ihaleleri gerçekleştirerek kontrolünü yapan Balıkesir YİKOB Başkanı Vali Yardımcısı İsmail Demirhan’a ve YİKOB yetkililerine, İlçemizde eğitim yatırımlarını takip eden İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız’a, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve okul müdürlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2018, 10:55
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160