Geleneksel Ramazanlar Karesi’de yaşatılıyor

11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı bu yılda Balıkesir’in Karesi İlçesinde geleneklerine uygun olarak yaşatılıyor. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, ilçede yaşayan halkın sosyal refahını ve şehrin fiziki şartlarını yükseltmek için Ramazan...

Geleneksel Ramazanlar Karesi’de yaşatılıyor

11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı bu yılda Balıkesir’in Karesi İlçesinde geleneklerine uygun olarak yaşatılıyor. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, ilçede yaşayan halkın sosyal refahını ve şehrin fiziki şartlarını yükseltmek için Ramazan Ayında da gece gündüz çalışıyor.

Karesi Belediyesi ramazan ayında, Karesi Bedesteni, 1.Sakarya Mahallesinde ve Karesi Park’ta birbirinden güzel etkinliklerle halka unutulmaz bir Ramazan ayı yaşatıyor. Karesi Belediyesi Başkanı Yılmaz, gündüzleri de Fen İşleri, Park ve Bahçeler müdürlüklerinin çalışmalarını yakından takip ediyor.

Başkan Yılmaz, iftar saatinde de mahallelerde kurulan aile iftarlarına katılıp vatandaşlarla birlikte iftar açıyor. Karesi Belediyesi akşamları da Karesi Bedesten Alanı, Karesi Park, Şehitlik Parkında Hacivat ve Karagöz, Kur’an-ı Kerim Tilaveti, Ömer Faruk Özcan ve Semazen Ekibi, Ramazan Şekeri gibi bir birinden farklı etkinlikler düzenliyor.

On bir ayın sultanı olan Ramazan-ı Şerife ulaşmanın heyecan ve mutluluğunu hep birlikte idrak ediyoruz diyen Başkan Yılmaz, "Karesi halkının kaynaşması ve birbirine hoşgörü ile yaklaşmasını sağlayacak bir takım etkinlikler düzenliyoruz. İftar sofralarını çadırdan çıkartıp tüm halkımızın yararlanabileceği, komşuluk duygularını pekiştirebileceği mahalle iftarları haline dönüştürdük. Mahalle iftarları mızın yanı sıra vatandaşlarımızın çarşı merkezde, sahura kadar vakit geçirmelerini sağlayacak sohbet, Kuran-ı Kerim tilaveti gibi birçok program düzenliyoruz” dedi.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER