Görünmeyen dünyada yolculuk projesi tanıtıldı

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında desteklenen "Görünmeyen Dünyada Yolculuk: Deneyden Deneyime Bir Nanobilim Entegrasyon" Projesi tanıtım toplantısı yapıldı.TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Proje Çağrısı...

Görünmeyen dünyada yolculuk projesi tanıtıldı

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında desteklenen "Görünmeyen Dünyada Yolculuk: Deneyden Deneyime Bir Nanobilim Entegrasyon" Projesi tanıtım toplantısı yapıldı.

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Proje Çağrısı kapsamında kabul edilen proje, Balıkesir Üniversitesi Fen/Edebiyat Fakültesi Fizikokimya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Doğan yönetiminde gerçekleştirilecek projenin tanıtım toplantısı Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı’nın katılımı ile yapıldı.

Balıkesir Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünün desteklediği projenin açılış konuşmasını yapan Vali Yazıcı, Proje ile öğrencilerin bilime karşı farkındalıklarının gelişmesinin hedeflediğini ifade ederek, "Gençleri çok iyi değerlendirmeliyiz çünkü geleceği bunlar inşa edecek. TÜBİTAK 4004 projeleri kapsamında yürütülmüş bu projede, öğrencilerin hem yaparak-yaşayarak öğrenme hem de aktif öğrenme ilkelerine göre bir öğrenme süreci yaşamaları hedeflenmiştir. Projeye dayalı bilimsel çalışmaları gerçekleştirdiğimiz takdirde öyle inanıyorum ki Balıkesir, ülkemizin ve bölgemizin bilim, sanat ve kültür merkezi haline gelecektir. Öğrencilerin bilimsel çalışmalara ve arayışlara yöneltilmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu ve benzeri projeler öğrencilere bilimi, bilimsel düşünceyi ve araştırmayı aşılayıp sevdirmek açısından çok önemli. Her öğrencimiz farklı nitelik ve yeteneklere sahiptir. Öğrencilerimizin potansiyellerini en üst seviyede kullanmalarını sağlamalı, topluma en yararlı şekilde hizmet etmelerine vesile olmalıyız. Bu projeye destek verenlere teşekkür ediyorum.

Geleceğe dair hedef belirlemeleri noktasında öğrencilerin sağlıklı kararlar vermelerinin önemli olduğunu ve bizim en önemli gündemimiz eğitimdir. Hepimiz bir ekip ruhu içinde hareket edeceğiz. Sizlerle birlikte var gücümüzle Balıkesir’de eğitimi geliştirmek, eğitimin kalitesini ve seviyesini yükseltmek için çalışıyoruz. Birlikte hareket edilirse, başarıya giden yoldaki engeller kolay aşılır. Çocuklarımız için daha doğru kararlar alırız" dedi.

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünün desteklediği eğitimlerde Prof. Dr. Hilmi Namlı, Prof. Dr. Ümit Çakır, Doç. Dr. Yasemin Turhan, Doç. Dr. Onur Turhan, Doç. Dr. Pınar Turan Beyli, Öğretim Görevlisi Berna Koçer Kızılduman, Öğretim Görevlileri Dr. Mehmet Emin Diken, Zeynep Bicil, Ersin Yanmaz, Uğur Yalnız ve Rehber Fatih Pehlivan eğitmen olarak görev alacak.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER