GÜLE GÜLE ÇELİK... ! SIRADAKİ ...!

Siyasete nokta koyduğunu belirten Adil Çelik, "Siyaset 7 kocalı Hürmüz işi. Kendi iradenizle hareket etmeniz mümkün değildir."

GÜLE GÜLE ÇELİK...  ! SIRADAKİ  ...!
- AK PARTİ BALIKESİR İL BAŞKANI ADİL ÇELİK GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ
- ADİL ÇELİK İLE BİRLİKTE 64 KİŞİLİK YÖNETİM KURULU DA İSTİFASINI VERDİ
 
  AK Parti Balıkesir İl Başkanı Adil Çelik görevinden istifa etti. İstifasını basın toplantısıyla kamuoyuna açıklayan Adil Çelik, yaklaşık üç buçuk yıllık görev süresinde arkadaşları ve tüm teşkilat birimleriyle beraber iyi çalışmalar yaptıklarını, gayret ettiklerini belirterek müsterih olduğunu söyledi.
Parti binasında bir basın toplantısı düzenleyen Adil Çelik, Bugünden itibaren AK Parti İl Başkanlığı görevimden istifa etmiş bulunuyorum dedi. İstifasıyla alakalı olarak parti genel merkezinden veya başka bir kanaldan talep veya baskı gelmediğini vurgulayan Çelik, bu kararın tamamen kendi tasarrufu olduğunu anlattı. Son olarak dün yaptıkları yönetim kurulu toplantısında topluca istifa kararı aldıklarını söyleyen Çelik, mevcut yönetimin oy çokluğu ile karar alamayacak sayıda yönetim kurulu üyesi bırakılarak toplamda 86 kişi olan yönetim kurulu üyelerinden 64'ünün istifa etmiş olacağını bildirdi. Basın toplantısında soruları da cevaplayan Adil Çelik, hiç kimseyi isim verip gıyabında eleştirmesinin kendisinden beklenmemesi gerektiğini söyledi. Çelik, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatının istifasında etkili olup olmadığı yönündeki bir soruya verdiği cevapla parti içindeki sert rüz garların estiği mesajını verdi. Çelik, Ben bu konularla alakalı raporumu hazırladım. Parti genel merkezime bunu sunacağım dedi. Çelik, istifasında AK Parti genel başkan yardımcısı Balıkesir milletvekili Edip Uğur ile birlikte bazı milletvekillerinin de etkisi olup olmadığı yönündeki soruları dolaylı olarak teyit etti.
PARTİMİZİN ÖNÜNÜ AÇMAK İÇİN
Adil Çelik, Ben 24 Eylül'de Ankara'da istifamı teşkilat başkanımıza verdim. Nihai değerlendirme dün yapıldı ve istifanın isabetli olacağı değerlendirildi. Partimizin önünü açmak için tüm yönetim kurulu üyeleri de istifalarını vermiş bulunuyorlar. Aldığımız kararın partimize, teşkilatımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz. Referandum sürecini harman yapma hevesinde olanlar var. İstifamın bununla hiçbir alakası yok. Mehmet Barlas'ın da köşesinde belirttiği gibi bu mesele artık parti içi siyasettir dedi.
İstifasının bir nota olduğunu söyleyen Adil Çelik, siyasetin çok uzun mesafeli bir maraton koşusu olduğunu günlük yapılacak bir iş olmadığını belirterek aktif siyasete şimdilik nokta koyduğunu söyledi. Çelik, Siyaset 7 kocalı Hürmüz işi. Kendi iradenizle hareket etmeniz mümkün değildir. Bugün sayın Başbakan dahi tek başına değil, Bakanlar Kurul var, vs. Birlikte çalıştığımız tüm arkadaşlarıma, teşkilat mensuplarımıza, il ve ilçelerdeki başkan ve yönetimlerine, belde ve belediye başkanlarına herkese teşekkür ediyorum. Biz ileride şunu yaparız diyerek istifa etmiyoruz. Bir hesabımız yok. Ancak bu istifamızla alakalı olarak ünlü Güllerin Savaşı adlı romanını 'Liste Savaşı'na çevirimi olarak değerlendirme yapılabilir. Ben 2011 seçim sürecinde çekişmelerin içinde olmak istemediğim için kenara çekilmeyi tercih ediyorum. AK Parti'nin Balıkesir'deki yüzde 42 civarında olan oyu 40'dan aşağı düşürülmemeli, 45'ler seviyesine ulaştırılmalıdır. Bu istifada Ankara ayağı eksiktir, konu tamamen Balıkesir ile ilgili. Bugüne kadar kimseye hürmette kusur etmedik, biz de katkı ve destek gördük. Ancak benim arzu ettiğim çalışma ortamı şu an için kayboldu. Herkes benimle uğraşıyor diye konuştu.
AK Parti genel merkezi tarafından yakın bir zamanda Balıkesir İl Başkanlığı'na yeni atama yapılması bekleniyor.
(İHA)

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2010, 23:25
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER