Huzurevinde bocce ve golf turnuvası yapıldı

Balıkesir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde 3 Aralık Dünya Engelliler günü etkinlikleri yapıldı.

Huzurevinde bocce ve golf turnuvası yapıldı

Balıkesir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde 3 Aralık Dünya Engelliler günü etkinlikleri yapıldı. Huzurevinde yapılan etkinliklerde, 250’ye yakın huzurevi sakininin katılımıyla bocce ve golf turnuvası düzenlendi.

Balıkesir Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde düzenlenen etkinliğe ülkemizde bulunan 30 huzurevinde kalan yaşlı katıldı. Etkinlikte konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Gürdal Gümüş, 81 ilde 4 bin 200 sporcunun bünyelerinde bulunduğunu belirtti. Gümüş, huzur ve bakım evlerinde kalan engelli, yaşlı ve tüm dezavantajlı gruplara hizmet veren bir spor kulübü olduklarını ifade ederek, "İki yıllık bir geçmişimiz var. 2016’da 30 huzurevi ile başlamamıza rağmen Türkiye’nin her tarafında etkinlikler düzenliyoruz. Önümüzdeki dönemlerde de huzurevlerin de kalan bireylerin aktif yaşama uyum sağlamalarıyla ilgili adımlar atamaya devam edeceğiz" şeklinde ifade etti.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı’da etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Güzel etkinliklere şahit oluyoruz. Gençliği önemsiyorum. İnsan aklı erdiği andan ölünceye kadar en mutlu olduğu an bir şeyi başardığı andır. Önünüze çıkan engelleri sakın problem olarak sorun olarak görüp iç dünyanızda büyütmeyin. Gönlünüzde, beyninizde büyütmeyin. Bilesiniz ki önümüze çıkan küçük küçük engeller ya da sorunlar bizim mutluluk vesilemizdir. İnsan hangi yaşta olursa olsun hangi engeli olursa olsun dünyanın en değerli varlığı olan insanın başaramayacağı bir şey yoktur. 80 yaşındaki yetişkin gençlerimiz bir takım kuruyor. Müsabakaya çıkıyor centilmence sporunu yapıyor. Biz duygularımızla varız. Biz inancımızla aklımızla varız. Dolayısıyla 3 Aralık Dünya Engelliler Günü içinde bu konuyu ifade etmek istiyoruz. Hepinize engelsiz mutlu bir ömür ve sağlık diliyorum"

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2017, 12:44
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER