il Milli Eğitim Müdürü Yıldız: "Başarı asla tesadüf değildir"

il Milli Eğitim Müdürü Yıldız: "Başarı asla tesadüf değildir"

İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından üç alanda (okul eğitimi, mesleki eğitim ve yetişkin eğitimi) Erasmus+ Akreditasyonuna hak kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından öğrenci ve öğretmenler için mesleki eğitim ve öğretim hareketliliği projeleri gerçekleştirme başarısını ispatlamış kuruluşlara, çok yıllı yeni bir kaynak sağlayarak uluslararası stratejilerini geliştirmelerine katkıda bulunmaktadır.

Ekim 2020 tarihinde Müdürlük adına “okul eğitimi, mesleki eğitim ve yetişkin eğitimi” alanlarında başvurusu yapılan Erasmus+ Akreditasyonu sonuçları açıklanmış olup; her üç alanda da başvurularımız kabul edilmiştir.

Bu kapsamda; “Okul Eğitimi” alanında oluşturulan 5 yıllık plan doğrultusunda anaokulundan liseye tüm okullarımızda toplamda 1000 öğrenci ve 1500 öğretmenin yurt dışı hareketliliklerde yer alması planlanmaktadır.

“Mesleki Eğitim” alanında oluşturulan 4 yıllık plan doğrultusunda Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerimizde öğrenim gören 106 öğrenci ile bu okullarımızda görevli 31 öğretmenin yurt dışı hareketliliklerine katılması planlanmaktadır.

“Yetişkin Eğitimi” alanında oluşturulan 2 yıllık plan çerçevesinde ise Halk Eğitim Merkezlerimizde görevli 220 yönetici ve öğretmenin yurt dışı hareketliliğinin gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

BAŞARI ASLA TESADÜF DEĞİLDİR!

İl Millî Eğitim Müdürümüz Yakup Yıldız: “İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak, üç alanda (okul eğitimi, mesleki eğitim ve yetişkin eğitimi) Erasmus+ Akreditasyonuna hak kazanarak çok önemli bir başarıya imza attık. 81 il arasında 3 alanda da akreditasyon kazanan 14 ilden biriyiz. Bir kere daha gördük ki başarı asla tesadüf değildir!

Sınır ötesi değişim ve işbirliğine açılmak isteyen eğitim ve öğretim kurumları için önemli bir araç olan Erasmus+ Akreditasyonu sayesinde ilimizde anaokulundan liseye binlerce öğrenci ve öğretmenimizin yurt dışı hareketliliklerinde yer alacak olması bizim için çok önemli.

Bu büyük başarıda çok büyük katkıları olan ARGE Ekibimizin değerli öğretmenleri Yılmaz Ragıp DÜLKER, Ayşe Pınar DÜLKER ve Semiha KARATUFAN başta olmak üzere emeği geçen tüm idareci ve öğretmenlerimize teşekkürü bir borç biliyorum.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2021, 21:48
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER