Küspe fiyatına ayar

Küspe fiyatına ayar

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ tarafından küspe fiyatlarında üreticinin bütçesine uygun şekilde düzenleme yapıldığını söyledi.  

Canbey yeni alınan karara göre, “Paketlenmiş yaş pancar posası fiyatları 500 kg için 150 TL, 750 kg için 200 TL, 1000 kg için ise 250 TL olarak belirlenmiş olup; sadece besicilik belgesi olan üreticilere verilecektir” diye konuştu. 

Binlerce üreticiye konuyla ilgili bilgi veren Canbey, Türk Şeker Fabrikaları Genel Müdürü Mücahit Alkan’a da teşekkür etti. 

HEM TARIM HEM HAYVANCILIK

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk sanayi kuruluşlarından biri olan Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş ile hem çiftçiliğin hem de hayvancılığın geliştirilmesinekatkı sunduğunu belirtti.

ÇİFTÇİYE DESTEK

Milletvekili Canbey, “Türkiye Şeker Fabrikaları  pancar üretimi esnasında tohum ve gübre desteğinin yanında çiftçiye nakdi ve avans ödemeler de yaparak destek vermiş olup, şeker üretimi esnasında yan ürün olarak elde edilen yaş pancar posası, üreticiler ile yapılan sözleşmede belirtilen oranda belirsiz olarak dağıtılmış, 100 bin tonun üzerindeki küspe de uygun fiyata satılmıştır.”dedi

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2019, 15:16
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160