Öğretmene saldırıya kınama

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Gebze Atatürk Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Necmeddin Kuyucu’nun bir öğrenci tarafından bıçaklanarak hayatını kaybetmesi kınandı.Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen Eğitim-İş, Eğitim-Sen ve...

Öğretmene saldırıya kınama

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Gebze Atatürk Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Necmeddin Kuyucu’nun bir öğrenci tarafından bıçaklanarak hayatını kaybetmesi kınandı.

Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen Eğitim-İş, Eğitim-Sen ve Türk Eğitim-Sen temsilcileri yaptıkları basın açıklamalarıyla yapılan saldırıyı sert bir dille kınadı. DP Ayvalık Belediye Meclis Üyesi Serdar Tuç’un da hazır bulunduğu basın açıklamasında, “Anlayışın, insani değerlerin ve insana saygının itibar kaybettiği bir dünyada, şiddet korkutucu boyutlarda artarak genel bir ifade ve ilişki biçimine dönüşmüştür. Asıl amaçlarından biri, insana, varlığa sevgiyi aşılamak olan eğitimin ve eğitimcilerin öldürücü saldırıların hedefi olması, şiddetin delilik sınırını aştığını göstermektedir. Bu cinayet, gençliğimizin, müfredat ağırlıklı olarak eğitim düzenimizin, genel anlamda insan, hayat ve toplum yapımızın aşınmasına işaret eden elim ve ibretlik olaylardan sadece biridir. Üzüntümüz, kaygımız, korkumuz odur ki, gerekli tedbirler alınmazsa son da olmayacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Eğitim-İş Başkanı Nahil Filiz de yaptığı açıklamada, yapılan saldırıyı lanetleyip, Kuyucu’nun ailesi başta olmak üzere, eğitim camiasına başsağlığı diledi. Nahil Filiz, “Gün geçmiyor ki, okullarımızda çeşitli şekillerde şiddete uğrayan bir öğretmen haberiyle karşılaşmayalım. Yoksulluk sınırının altındaki ücretlerle, son derece zor çalışma koşulları altında hizmet veren kamu çalışanlarının yaşam güvenliklerini sağlamak devletin en önemli görevleri arasındadır” dedi.

Filiz, “Ortalama 24 yaşına kadar oku, KPSS’ye çalış, atanmak için sözlü yazılı sınavlardan geç, hayalin olan mesleğine başla. Hayalinin ta kendisi olan çocuk gelsin, seni bıçaklasın. Silahla vursun. Bunu en son Gebze’de daha önce de Ödemiş’te, Tunceli’de, Batman’da yaşadık. Bundan sonra hiçbir öğretmenimizin hayalindeki çatının altında şiddetle ve ölümle burun buran olmasını istemiyoruz. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin can güvenliği mutlaka sağlanmalıdır. Unutulmamalıdır ki öğretmenlerimiz şiddete maruz kaldıkça, itibarsızlaştırıldıkça bu ülkenin yarınlara yürümesi mümkün olmayacaktır” diye konuştu.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160