Özgür Basın Herkese Lazım

Gazeteci meslektaşlarımızın bayramı kutlu olsun...

Özgür Basın Herkese Lazım

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti, ’24 Temmuz Basın Bayramı’ nedeniyle yazılı bir açıklama yaparak basın özgürlüğünün önemine dikkat çekti. Demir, "Nasıl ki adalet, hepimiz için hava ve su gibi gerekliyse, demokrasinin vazgeçilmezi olan özgür basın da herkese lazım" dedi.

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Başkanı Ramazan Demir '24Temmuz Basın Bayramı' ve geleneksel gazeteciler dayanışma günü mesajında, ülkemizin karşı karşıya kaldığı hain kalkışmanın önlenmesinde üstlendiği role değinerek özgür ve bağımsız gazeteciliğin önemine değindi.

Ülkemiz tarihine 'destan' olarak geçen 15 Temmuz'un, Türk Basını için de dönüm noktası olduğuna inandıkların belirten Demir, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"24 Temmuz 1908  gerçek gazeteciliğin patlama yaptığı bir gün olduğu için 'Basın Bayramı' ilan edilmişti.  Zamanla güven ve itibar kaybı yaşandı. Türk Basını, 15 Temmuz 2016'da, demokrasimize sahip çıkarak kaybettiği güveni, itibarı geri kazandı. 109 yıl sonra yeni bir gazetecilik patlaması yaptı.

 Demokrasi adına verilen bu önemli sınavdan alnının akıyla çıkan medya mutlaka desteklenmeli ve sektörümüzde yaşanan sorunlar çözülerek daha özgür ortamda yayıncılık yapılması sağlanmalı.  Demokrasinin tüm kurul ve kurallarıyla işletilebilmesi için basın ve ifade özgürlüğünün önündeki engeller kaldırılmalı.

Basın özgürlüğü, demokrasinin vazgeçilmez değerlerinden biri olduğu kadar, demokratikleşmenin de itici gücüdür. Basının oksijeni isedemokratik ortamdır. Başka deyişle, basın için demokrasi, demokrasi için de basın vazgeçilmezdir

Unutmayalım ki, nasıl ki bağımsız adalet, hepimiz için hava ve su gibi gerekliyse, demokrasinin vazgeçilmezi olan özgür ve tarafsız basın hepimiz için gerekli oldugğu kadar demokrasimizin güvencesidir.

Basın Bayramı'nın 109. yılını bugün çeşitli sorunların gölgesinde kutlasak da, özgür ve tarafsız basının demokrasimiz için taşıdığı önemin ortaya çıkması tesellimizdir.Bu duygularla 'Gazeteciler Günü'nü kutluyor, camiamızı bu kutsal mesleğe gölge düşürücü davranış sergileyen  çürük elmaların ayıklanması noktasında dayanışmaya çağırıyoruz."

BALIKESİR'de BASIN BAYRAMI ETKİNLİĞİ

Türk Basınında Sansürün Kaldırılışın 109. yılı ve "24 Temmuz Basın Bayramı / Gazeteciler Günü" bugün Balıkesir'de, Gazeteciler Cemiyeti, Karesi Kent Konseyi ve Basın İlan Kurumu işbirliğince düzenlenen programla kutlanacak.

Gazetecilerin çalışma koşullarının ele alınacağı ve darbe girişiminin önlenmesindeki rolünün ele alınacağı etkinlikte, Habertürk Tv Editörü Ümit Yalman, A Haber ve ATV Haber Koordinatörü Fatih Atik, Milat Gazetesi Yazısı Sadullah Özcan, Fox Tv Muhabiri Gülşah İnce Birsen, CNN Türk'ten Ahmet Akpolat o sıcak gecede neler görüp hissettiklerini anlatacak.

15 TEMMUZ BALIKESİR GAZETE MANŞETLERİ

Balıkesir ve ilçelerinde yayımlanan gazetelerimizin "15 Temmuz manşetleri"nin sergileneceği etkinlikte, İhlas Haber Ajansı (İHA), Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirleri tarafından çekilen fotoğraflardan oluşan "Milli İradenin Destanı Sergisi" açılacak.

Karesi AV Toplantı Salonu'ndaki etkinlik, bugün saat 20.00'de başlayacak.

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2017, 00:49
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER