Romanlar kaymakamı sevdi

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Kaymakam Gökhan Görgülüaslan, Ayvalık Roman Kültürünü Koruma ve Yaşatma Derneği ile Ayvalık Bir Ömür Roman Kültürü Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği yöneticilerine yönelik iade-i ziyarette bulundu.

Romanlar kaymakamı sevdi

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Kaymakam Gökhan Görgülüaslan, Ayvalık Roman Kültürünü Koruma ve Yaşatma Derneği ile Ayvalık Bir Ömür Roman Kültürü Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği yöneticilerine yönelik iade-i ziyarette bulundu.

Kaymakam Görgülüaslan’ın roman vatandaşların yoğunlukta yaşadığı Hamdibey Mahallesi’ne yönelik gerçekleştirdiği ziyarete, mahallenin başta yol sorunu olmak üzere, mahallede uyuşturucu müptelası olan bazı şahısların ortaya çıkardığı sorunlar damgasını vurdu.

Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan’ın Hamdibey Mahallesi’ne yönelik gerçekleştirdiği ziyaretin ilk etabı Ayvalık Roman Kültürünü Koruma ve Yaşatma Derneği’ne yönelik olarak gerçekleşti.

Dernek Başkanı Mustafa Çelik ile dernek yöneticilerinin yanı sıra Mahalle Muhtarı Güngör Kantaş tarafından konukseverlikle karşılanan Kaymakam Görgülüaslan; derneğin talebi ve desteğiyle Ayvalık Belediyesi tarafından yeniden restore ettirilen ve içerisinde etüt merkezi ile roman kültürünü yaşatacak çalışmaların yapıldığı eski 2. Nolu Sağlık Ocağı binasını gezdi.

Şiddetli yağışlar nedeniyle mahallede araç ve yaya trafiğine geçit vermeyen cadde ve sokaklardaki yolları da inceleyen Kaymakam Görgülüaslan daha sonra Hamdibey Kayaspor Kulübü binasındaki Bir Ömür Roman Kültürü Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’ne geçti.

Dernek Başkanı Ömür Yar ve yönetici arkadaşları tarafından karşılanan Kaymakam Gökhan Görgülüaslan, burada her iki derneğin yöneticilerinden, mahallenin sorunları hakkında brifing aldı.

Mahallede ihtiyaç sahibi vatandaşların taleplerinin kaymakamlık bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca değerlendirildiğini kaydeden Kaymakam Görgülüaslan, her talebi en ince ayrıntısıyla inceleyerek ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya çalıştıklarını vurguladı.

Hamdibey Mahallesi sakinlerinin, mahallede bazı uyuşturucu müptelalarının gençlere kötü örnek olmasına ait taleplerini de dinleyen Kaymakam Görgülüaslan, bu konuda ilçedeki kolluk kuvvetleri polis ve jandarmanın son derece hassas çalışmalar içinde olduğunu hatırlattı.

Mahalle sakinlerinden özellikle uyuşturucu kullanan ve özellikle de uyuşturucu satıcılarına karşı dikkatli olup, bu kişilerle yüz göz olmadan direkt olarak polis ve 155 nolu polis ihbar hattına bildirmeleri gerektiğini kaydeden Kaymakam Gçkhan Görgülüaslan, bu tür ihbarların her şeyden vicdani bir sorumluluk olduğuna işaret etti.

Mahalledeki bozulan yolların yan ı sıra bu yollarda kapakları açık olan rögarlara küçük çocukların düşme ihtimaline karşı yetkililere konuyu aktaracağının altını çizen Kaymakam Görgülüaslan, mahalle sakinleri ve mahallede faaliyet gösteren roman derneklerinin yöneticileriyle sıcak çay eşliğinde sohbet ettikten sonra mahalleden ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2018, 20:32
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160