Şahin'den asparagasa tepki

Şahin'den asparagasa tepki


Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ak Parti Grup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin:
"BÜYÜKŞEHİR ŞADIRVAN’DA RESTORASYONA BAŞLADI 
CHP YANDAŞI MEDYA VE MALUM ZİHNİYET GENE ÇARPITMA HABERLERE HIZ VERDİ
ŞADIRVAN RESTORASYO’NUNDAKİ SÜRECİN DOĞRUSU"

 
Geçtiğimiz gün bir Yerel Gazete’de şehrimizin simgesi tarihi şadırvan hakkında bütünüyle ali ve düzmece bir yayınlanmış, bu haberi doğru sanan hemşerilerimiz sosyal ağlarda tepki göstermiştir.


Haftalık yayınlanan bu yerel gazete haberinde Şadırvan’a BASKİ’nin u borusu çalışmaları sırasında zarar verdiği, çeşme bölümünü ortadan ikiye ayrıldığı, yapının büyük zarar gördüğü hatta yok olma tehlkesi geçirdiği, bu nedenle Büyükşehir Belediyesi bu durumu örtbas edebilmek için Restorasyon Projesi, Kurul izni olmadığı halde etrafına Restorasyon yapılıyormuş gibi örtü ve iskele ile örtüldüğü” 
Haberde geçen bütün ifadeler yanlıştır..
Haberi yazan gazeteciler ya birileri tarafından kandırılmış, trollenmiştir ya da tam bir akıl tutulması yaşadıkları sırf Büyükşehir Belediyesi ve Başkanımız  Yücel Yılmaz hakkında karalayıcı haber yapabilme telaşı ile hareket ettikleri bir kez daha ortaya çıkmıştır.
Şehrimizin simgesi olan Şadırvan 1908 yılında yapılmıştır..
Şadırvan 1986 yılında “Tarihi Eser” olarak tescillenmiştir..
Balıkesir Belediyesi 1991 yılında Şadırvan’da onarım yapmış 2009 yılında ise aydınlatma malzemeleri Şadırvan’a monte edilmiştir.
Şadırvan bu güne kadar 1991 yılındaki onarım dışında Rölöve Restitüsyon ve Restorasyon Projesi ile özgün yapısına uygun Restorasyon yapılmamıştır..
1991 yılındaki onarımda maalesef özgün yapısı bozularak sütunlar ve kaide başlıklarına çimento dolgu yapılmış, ayrıca orijinalinde olan mozaik kaplama üzerine betonerme malzemeler eklenerek aslı bozulduğu gibi Şadırvana gereksiz yük bindirilmiştir.
2018 yılında Altıeylül Belediyemiz Şadırvan için ilk defa Rölöve  Restitüryon ve Restorasyon Projesi çizdirmiştir.
Altıeylül Belediyesi’nin bu projesi Balıkesir Kültür Varlıkları Koruma Kurulunca 09.Mayıs2018 tarih ve 380 sayılı kararı ile onaylanmıştır.
Altıeylül Belediyesi Restorasyonun yapılması için  Büyükşehir Belediyesi’nden talepte bulunmuş ve 17 Eylül 2020 tarihli protokol ile restorasyon işini Büyükşehir Belediyesi üstlenmiştir.
Büyükşehir İmar ve Şehircilik Dairemiz Restorasyon Yapım İhalesi yapmış ve ihaleyi kazanan Naturel Ltd.Şti. ile 02 Şubat 2021 tarihinde sözleşme yapmış ve restorasyon başlamıştır.
Restorasyon işleminde ilk olarak Şadırvanın orijinalindeki Mozaik Kaplama üzerindeki çimento kaplamalar sökülmektedir.
Görüldüğü gibi Gazete Haberi tamamen uydurma bir senaryo ile Büyükşehir Belediyesi’nin tarihimize sahip çıkması, yapıldığı günden bu güne 110 geçmesine rağmen hiç Restorasyon yapılmamış atalarımızın emanetyi şehrimizin simgesine sahip çıkmasını gölgeleme çabasından başka bir şey değildir.
Gazetede yazıldığı şekilde su borusu patlaması gerçek değildir…
Büyükşehir Belediyemiz başkanımız Yücel Yılmaz’ın talimatları doğrultusunda Havran’dan Ayvalık’a, Dursunbey’dan  Altıeylül’e yıllandır ihmal edilmiş tarihi eserleri sosyal, kültürel ve turizm hayatına kazandırmak için çalışmalar yapmakta ve restorasyonlarını üstlenmiştir.


Ancak maalesef şehrimizde bazı zihniyet sahipleri Büyükşehir Belediyesi’nin bu çabasını akla hayale gelmeyecek iftira kampanyaları ile karalamayı seçmiştir. Aynı zihniyet “Paşa Camisini Satıyorlar” , “ Proje olmadan bahçe düzenlemesi yapıyorlar” gibi tamamen düzmece haber ve algı yapmayı siyaset ve Gazetecilik olarak uygulamaktadır.
Bunun son örneğini  Şadırvan’ın Restorasyonu hakkında gördük..
 Tarihi bir binada izinsiz, projesiz işlem yapıldığı, Şadırvan’a  patlayan su borusunun zarar verdiği gibi akıl tutulmasının örneği olacak iddialarda bulunanlara sormak istediğimiz soru “Bunları yazıp çoğaltacak kadar Balıkesir Büyükşehir Belediyesi size ne kötülük yatı..? Balıkesir’in adını bu şekilde itibarsızlaştıracak kadar bu şehir size ne zarar verdi..?”
Bu şehir hepimizin şehri, şehrimizi bu şekilde kötüleme, şehrin kurumlarına çamur artmaktan vazgeçmenizi istirham ederiz.. Bu siyaset değil.. Bu gazetecilik hiç değil.. Her şeyden önce okurlarınıza, size oy verenlere saygısızlık.. Bu yolla elde edebileceğiniz küçük menfaatler dışında hiçbir şey yok..

(Faruk Türk)

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2021, 12:04
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160