"Türk Dünyasının Gelecek Perspektifi: Beklentiler ve Fırsatlar" konulu son oturumda konuştu:

"Türk Dünyasının Gelecek Perspektifi: Beklentiler ve Fırsatlar" konulu son oturumda konuştu:

"Türk Dünyasının Gelecek Perspektifi: Beklentiler ve Fırsatlar" konulu son oturumda konuştu:

CANBEY: “TÜRK DÜNYASI OLARAK BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ GÜÇLENDİRMELİYİZ”

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, Kırgızistan’ın başkenti Bişkek'te düzenlenen, Türk dünyası halkları ve devletleri arasında birlik ve beraberliğin güçlendirilmesini, gelecek kuşakların eğitim ve terbiyesine ışık tutulmasını hedefleyen "Türk Dünyasının Dünü, Bugünü ve Geleceği" konulu sempozyuma konuşmacı olarak katıldı.
Sempozyum, TBMM'nin Kuruluşunun 100. yılı, Türk cumhuriyetlerinin bağımsızlıklarını kazanmalarının 30. yılı ve "2021 Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı" dolayısıyla Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) ve Kırgızistan - Türkiye Manas Üniversitesi (KTMÜ) organizasyonunda gerçekleştirildi.
"Türk Dünyasının Gelecek Perspektifi: Beklentiler ve Fırsatlar" konulu son oturumda konuşma yapan AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, “Türk Dünyası”nın tüm Türk halkları için kullanılan bir kavram olduğunu ifade ederek, "Türkiye olarak ortak dil, inanç, kültür, tarih bağların bulunduğu Türk cumhuriyetleriyle ilişkilere özel önem atfediyoruz. Türk dünyası olarak birlik ve beraberliğimizi güçlendirmeliyiz.” dedi.
Türk dünyası olarak tarihimizi, kültürümüzü, medeniyetimizi ve ortak mirasımızı korumanın ve bu değerleri gelecek nesillere aktarmanın büyük önem arzettiğini vurgulayan Milletvekili Canbey, Türk dünyasının geçen 30 yılda elde ettiği başarıları ve hedeflerine ulaşmalarını görmenin Türkiye için mutluluk kaynağı olduğunu kaydederek, bu noktadaki çalışmaları için Kırgızistan - Türkiye Manas Üniversitesi (KTMÜ) yönetimine ve TÜRKPA'ya teşekkür etti.

(Bekir Terzioğlu)

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER