Vaka Sayıları Düşse de Tedbirlere Devam

Vaka Sayıları Düşse de Tedbirlere Devam

Tam Kapanma Sürecinde Vali Hasan Şıldak vatandaşları tedbirler konusunda sık sık uyararak kısıtlamalara olan motivasyonu güçlü tuttu. Özellikle sosyal medyadan yaptığı, gerek uyarı gerekse teklinleriyle kuralları aralıksız hatırlattı. 

İçinde bulunulan süreçte son haftaya girilmesi ve bu hafta içinde Ramazan Bayramının kutlanacak olmasıyla haftanın ilk paylaşımında özellikle hassasiyet istedi. 

"Bayram Sonrası Normalleşme Sinyali"

Ramazan ayını kapsayan Kapanma sürecinde kurallara uyan Balıkesirlilere önceki paylaşımlarında teşekkür eden Şıldak, sevindiren haberi vererek vaka sayılarında düşüş olduğuna dikkat çekti. Hastalığın tam olarak kontrol altına alınması için kurallara bayramda da riayet edilmesinin önemine değinen Şıldak, bayramlaşma için akraba ve komşu ziyareti yapılmaması gerektiğini belirterek kısıtlamadaki son haftanın iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. 

Bayramda da kurallara dikkat edilmesiyle birlikte bayramdan sonraki süreçte normalleşmeye geçilebileceğine değinen Şıldak;

"Sevgili Hemşehrilerim,
Yeni bir haftaya başlarken sağlık ve esenlik diliyorum. 
Ülkemiz genelinde Ramazan ayında uygulanan tedbirler etkisini gösterdi. İlimizde etkili şekilde uyguladığımız bu tedbirlerle birlikte vaka sayılarımız düşüyor. 
Salgınla mücadelede ulaştığımız bu seviyeyi daha ileriye taşımak, hastalığı kontrol altına alabilmek için önümüzdeki bir haftalık dönemi iyi değerlendirelim. 
Bu dönemde kurallara tam olarak uymaya devam edelim. 
Bayramda evimizde kalalım. Lütfen zorunlu haller kapsamında olan durumlar haricinde dışarıda bulunmayalım. 
Akraba ve komşu ziyareti yapmayalım. Bayramlaşmamızı telefonla yapalım. 
Şimdi göstereceğimiz sabır ve fedakarlığın karşılığında inşallah Bayramdan sonra hayatımızın daha normale doğru ilerlemesi mümkün olacak. 
Bütün vatandaşlarımız için sakin ve tedbirlerin samimi olarak uygulandığı güzel bir Bayram temenni ediyorum." ifadeleriyle Balıkesirli vatandaşlara moral ve motivasyon verdi.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER