Yabancı öğrenciler ALGEM’i gezdi

Balıkesir Üniversitesi ve Yunus Emre Enstitüsü’nün ortaklaşa imzaladığı protokol kapsamında düzenlenen yaz okuluna katılan yabancı öğrencilere, Altıeylül Belediyesi’ne ait olan ALGEM tanıtıldı.Türkçe eğitim gören yabancı öğrenciler,...

Yabancı öğrenciler ALGEM’i gezdi

Balıkesir Üniversitesi ve Yunus Emre Enstitüsü’nün ortaklaşa imzaladığı protokol kapsamında düzenlenen yaz okuluna katılan yabancı öğrencilere, Altıeylül Belediyesi’ne ait olan ALGEM tanıtıldı.

Türkçe eğitim gören yabancı öğrenciler, Altıeylül Belediyesi’nin sosyal sorumluk projesi ALGEM’e hayran kaldı. Öğrenciler adına konuşan koordinatörü olan Balıkesir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nazmi Şen, "Balıkesir Üniversitesi ve Yunus Emre Enstitüsü olarak ortaklaşa bir program düzenledik. Kazakistan, İran, Afganistan, Amerika, Norveç, Mısır, Lübnan, Bosna-Hersek, Somali, Rusya ve İrlanda gibi ülkelerden gelen öğrencilere Balıkesir’in kültürünü tanıtmak, yemeklerini anlatmak, halkın yaşayışını tanıtmak istedik. Şuan 29 ilde toplam bin öğrenci ağırlıyoruz. Malumunuz, hem dinimiz hem de ülkemizin en önemli kültürel özelliklerinden biri yardımlaşmadır. Bu nedenle, bu kültürü, Sosyal Belediyecilik anlayışıyla harmanlayarak yaşatan ve Türkiye’deki en iyi örneklerinden biri olan ALGEM’i, öğrencilerimize tanıtmadan geçmek istemedik. İlgilerinden dolayı Altıeylül Belediyesi’ne ve Hasan Avcı Başkanımıza teşekkür ederim. Aynı zamanda şehrin tarihi ve kültürel özelliklerini yansıtmak adına bazı ilçelere ve komşu illere ziyaretler gerçekleştirdik’’ şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER