Yasemin Adar adına güreştiler

Kurtdereli Spor Salonu’nda düzenlenen Yasemin Adar 11-13 yaş ve 14-15 yaş grubu Minik Kızlar Güreş Turnuvası’na 12 ilden 22 takım ve 180 sporcu katıldı.Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Güreş Federasyonu ve Balıkesir Gençlik...

Yasemin Adar adına güreştiler

Kurtdereli Spor Salonu’nda düzenlenen Yasemin Adar 11-13 yaş ve 14-15 yaş grubu Minik Kızlar Güreş Turnuvası’na 12 ilden 22 takım ve 180 sporcu katıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Güreş Federasyonu ve Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Yasemin Adar 11-13 yaş ve 14-15 yaş grubu Minik Kızlar Güreş Turnuvası Kurtdereli Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. 12 ilden 22 takım ve 180 sporcunun katıldığı güreşlere Türkiye Güreş Federasyonu As Başkanı Mustafa Çakır, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yusuf Hocaoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu’nun yanı sıra güreş severler ve minik güreşçilerin aileleri katıldı. Gün boyu devam eden güreşlerde kıyasıya rekabet yaşanırken; adına turnuva düzenlenmesinin mutluluğunu yaşayan Dünya Şampiyonu Yasemin Adar gün boyu minik bayan güreşçileri yalnız bırakmadı. Turnuvanın açış konuşmasını yapan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yusuf Hocaoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman spor ve sporcunun yanında olduklarını dile getirirken; Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun sporcuların ve sporun desteklenmesi yönünde kesin talimatları olduğunu ve bu doğrultuda yoğun bir program uyguladıklarını söyledi. Yasemin Adar’ın genç güreşçilere rol model olması konusunda görüşlerini belirten Başkan Vekili Yusuf Hocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü; “Sizlerin de Yasemin Adar gibi, büyük başarılara imza atabilmeniz için çok çalışmanız gerekiyor. Onun yolunda ilerlemeniz hepimizin en büyük isteği ve arzusudur. Sizlere destek olan ailelerinize çok teşekkür ediyorum. Bizler Büyükşehir Belediyesi olarak sporun her zaman yanındayız ve sonuna kadar destek olacağız. Balıkesir güreş adına gerçekten çok önemli bir şehir. Bu kapsamda Büyükşehir Belediye Başkanımız Zekai Kafaoğlu’nun da kesin talimatları var. İnşallah bu tür organizasyonları önümüzdeki yıllarda uluslararası organizasyon haline getirmeyi planlıyoruz.”

Gün boyu devam eden güreşlerde 180 sporcu kıyasıya mücadele ederken; takım sıralamasında 68 puan ile İstanbul Beyoğlu Spor Kulübü birinci, 55 puanla Edirne Türkiye Birlik Spor Kulübü ikinci, 51 puanla Afyon Tasduk Spor Kulübü ve 35 puanla Balıkesir Gençlik Spor Kulübü üçüncülüğü paylaşan takımlar oldu. Dereceye giren sporculara ve takımlara madalyaları ve kupaları Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yusuf Hocaoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu ve Spor Kulübü Başkan ve hocaları tarafından verildi. Dereceye giren tüm sporculara Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun hazırlattığı hediyelikler dağıtılırken, sporcular ve kulüpler bol bol Yasemin Adar ile fotoğraf çektirdiler.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160