Yazlıkçıların çadır camileri

Balıkesir’in Burhaniye ilçesi Pelitköy sahilinde evi olan yazlıkçılar cami olmadığı için namazlarını zeytinliklerin altına kurulan çadırda kılıyor.

Yazlıkçıların çadır camileri

Balıkesir’in Burhaniye ilçesi Pelitköy sahilinde evi olan yazlıkçılar cami olmadığı için namazlarını zeytinliklerin altına kurulan çadırda kılıyor. Yaklaşık 10 bin konutun yer aldığı yörede cami olmadığını anlatan vatandaşlar, yaz boyunca, cuma, teravih ve vakit namazlarını çadırda kılarken, yazlıkçılardan bazılarının da gönüllü imamlık yapması dikkat çekiyor.

İlçenin 9 kilometrelik Pelitköy sahiline cami yaptırmak için dernek kuran vatandaşlardan Asım Feyzioğlu, "Sahil çadır camisinde 4 yıldır namaz kılıyoruz. Hafiften rüzgar esintisinde namazımızı kılıyoruz. Camimiz doluyor" dedi.

Gönüllü imamlık yapan Süleyman Çırak da, "Zeytinlikler altında yazlık camide namaz kılmak çok hoş. Çok güzel. Hep beraber namaz kılmak için toplanıyoruz burada. Ben imamlık yapıyorum. Burada hem sohbet ediyoruz hem günümüzü, vaktimizi değerlendiriyoruz. Yaz boyunca, teravih namazı, cuma namazı, bayram namazları ve diğer vakit namazlarımızı burada kılıyoruz" dedi.

Bedri Alkan ise, "İnşallah camimiz de yapılır, kalabalık olur. Sağ olsunlar. Sebep olanlardan Allah razı olsun. Çadırda namaz kılmak farklı oluyor" diye konuştu.

Komşuları ile 4 yıldır yazlık caminin etrafında toplanıp namaz kıldıklarını anlatan Rüştü Özbicen de, "Peygamberimizin ilk namazları gibi biz de burada eda ediyoruz. Serin oluyor. Güzel oluyor. Dostlarımızla birlikte olmaktan mutluyuz. Allah’ım inşallah ibadetlerimizi kabul eder" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2018, 14:28
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER