Zağnos Paşa Camii Projesi Tamamlandı

Zağnos Paşa Camii Projesi Tamamlandı

Vali Hasan Şıldak, Balıkesir’in tarihi geçmişinin en önemli varlıklarından olan Zağnos Paşa Camiinin çevre düzenlemesinin tamamlanması sonucunda gerçekleştirilen hizmete açılma törenine katıldı. 

Törene Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, Vali Hasan Şıldak, Milletvekilleri Belgin Uygur, Yavuz Subaşı, Dr. Mustafa Canbey, Pakize Mutlu Aydemir, İlçe Belediye Başkanları, İl Protokolü, ilgililer ve vatandaşlar katıldı.

Çevre ve Şehircilik  Bakan Yardımcısı Muhittin Demirtaş Türkiye’nin dört bir yanında yatırım ve çalışmalara devam ettiğini söyleyerek “Bu güzel eseri Balıkesirli hemşerilerimize kazandırmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bakanlık olarak tarihe vefa, geçmişe saygı sloganıyla bugüne kadar 44 İlimizde 79 meydanımızı yeniden ihya ediyoruz. Meydanlarımızı tarihi hüviyetine kavuşturacak bu projeyle yüzlerce tarihi ve kültürel aksımızı yeniden ihya ediyor, yine yüzlerce etapta yenilediğimiz iş yerlerimizi de esnafımıza kazandırıyoruz. Bugün de 600 yıllık geçmişe sahip olan Fatih Sultan Mehmet’in çok değerli vezirlerinden Zağnos Paşa tarafından caminin de içerisinde bulunan Zağnos Mehmet Paşa Külliyesi Meydanı ve çevresinde yürüttüğümüz çalışmaları Belediye Başkanlığımızın katkılarıyla 6 ay gibi çok kısa bir zamanda tamamlamış bulunmaktayız. Meydanı eski halinden 3 kat daha büyüterek ferah bir alana kavuşmuş olduğunu gördük. Ama bu daha birinci etap. Sayın Bakanımızın da daha önce verdiği söz icabınca diğer etaplardaki projeleri de desteklemeye devam edeceğiz. Bakanlık olarak toplam değeri 2 milyar 654 milyon lira olan 7 bin 388 konutu tamamladık. İçinde cami, iş merkezi, okul, hastane ve dükkanların olduğu 64 sosyal donatı inşasını da yine tamamladık, 74’ünün inşa çalışmaları ise devam ediyor. Ayrıca Balıkesir’de büyüklüğü 1 milyon 553 bin metrekare olan 7 millet bahçesi yapıyoruz.” diye konuştu.

Tören dolayısıyla Vali Hasan Şıldak yaptığı konuşmada; “Bugün İlimiz için çok güzel bir gelişmenin hayırla sonuçlanmasını burada mutlulukla sevinçle paylaşıyoruz. İlimize, Balıkesir’imize hayırlı uğurlu olsun. Öncelikle Zağnos Paşa gibi tarihi eserler; bizim kültürümüzün, maneviyatımızın, şehirlerimizin kimliğini oluşturan, her zaman el üstünde tutulması, imar edilmesi, korunması ve geliştirilmesi gereken en kıymetli eserlerimiz. Büyükşehir Belediye Başkanımızın belediye imkanları ve Çevre Şehircilik Bakanlığımızın desteğiyle gerçekleştirdiği bugün de açılışını hep birlikte icra edeceğimiz Zağnos Paşa Camimizin çevre düzenlemesi mükemmel bir şekilde kısa bir sürede tamamlanmış ve halkımızın hizmetine sunulmuş oluyor. İlimiz kültür varlıkları yönünden oldukça zengin. Bu itibarla başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, Vakıflar Genel Müdürlüğümüz, Kültür ve Turizm Bakanlığımız olmak üzere merkezi düzeyde aktarılan ödenekler, Belediyemizin imkanları ve Valiliğimizin kültür payı ödenekleriyle gerçekleştirdiği çalışmalarla şu anda İlimizin pek çok noktasında bu tür eserlerimize sahip çıkıyoruz, geliştiriyoruz, koruyoruz. Ben bütün katılımcılara bu vesileyle muhabbetlerimi, saygılarımı sunuyor, İlimize hayırlı olsun diyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Tarihi Zağnos Paşa Camiinin çevre düzenleme projesi dualarla hizmete açıldı. Projenin hizmete girmesiyle birlikte Balıkesirli vatandaşlar caminin avlusunda Cuma Namazını kıldı.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER