Hastanede gerçeğini aratmayan yangın tatbikatı

Balıkesir’in Bandırma Devlet Hastanesi’nde yapılan yangın ve tahliye tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Hastanede gerçeğini aratmayan yangın tatbikatı

Balıkesir’in Bandırma Devlet Hastanesi’nde yapılan yangın ve tahliye tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Hastanenin 4. katında bulunan 1. Basamak Göğüs Hastalıkları Yoğun Bakım Ünitesi’nde prize takılı fişten çıkan kıvılcımı fark eden görevli hemşire, yangın ihbar sistemini kullanarak yangın olduğunu ihbar etti. Çalan yangın alarmı ile birlikte personel ve hastalar hastanenin Acil Çıkış Kapıları’ndan tahliye edilmeye başlandı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Bandırma İtfaiye Grup Amirliği’ne bağlı itfaiye ekipleri 4 dakikada hastaneye intikal etti. Hastanenin dördüncü katında yangın ve yoğun dumandan dolayı mahsur kalan bir hastabakıcı itfaiye merdiveniyle kurtarılarak tedavisi yapılmak üzere Acil Servise intikal ettirildi.

Tatbikatın tamamlanması ardından hastane personeli yangın tüpü kullanımı ve yangına müdahale teknikleri ile ilgili eğitime tabi tutuldu. Personel Hastane bahçesinde oluşturulan yangın mahallinde çıkan alevleri tüple söndürerek kontrol altına aldı.

Başhekim Vekili Op. Dr. Burhan Akman, yangın tatbikatının başarılı şekilde sonuçlandırıldığını ve D ve E Blok Yataklı Servislerde yatan toplam 95 hastadan 35’inin dosyalarıyla birlikte diğer servislere sevk edildiğini 60 hastanın ise geçici taburcu edildiğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2017, 14:42
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER