BEN MUHALİF OLSAYDIM…

BEN  MUHALİF OLSAYDIM…

Ben muhalif bir kimliğe sahip olsaydım;

İktidardaki partiye sadece siyasi rakip olurdum.

Devlet tüm yetkili organlarıyla istişare ederek savaşa, operasyona giriyorsa “ama” bağlacını kullanmadan destek verirdim.

Destek vermekle kalmaz, eğer kafam basıyorsa savaş stratejilerimi kapalı kapılar ardında yetkililerle paylaşırdım.

Halkın nabzını tutar en solcusundan en sağcısına kadar vatansever olanların askeri operasyonda askerimize verdiği desteği görür, “içten içe destek vermesem bile” (bu cümle pragmatik düşünen kişiler için geçerlidir, benim fikrim olamaz) kameralar karşısında destek mesajları verirdim.

Şehitler üzerinden asla prim yapmaya çalışmaz, şehit ailelerimizle birlikte olur onların acısını paylaşır, bedel ödemeden refaha erilemeyeceği konusunda milletimizi itidalli olmaya davet ederdim.

Benim partime oy veren seçmenlerimi askerimize her türlü moral motivasyon desteği vermesi konusunda uyarırdım.

Yapılacak olası stratejik hataların önüne geçmek için yetkililere uyarılarda bulunur bunu siyasi şova dönüştürmezdim.

Çözüm süreci gibi kardeşlik uğruna başlatılan bir süreci küçük görüp, hata zannedip, o sürecin bedelini ödüyoruz gibi ucuz, içi boş, işin özünden kopuk laflar etmezdim.

Siyasi hasımlığımı grup toplantılarında veya başka mecralarda hakaret, küfür gibi donelerle süslemez, en zor zamanlarda devletimin yanında yer alırdım.

Zeytin Dalı adı verilen operasyona zinhar karşı çıkan devletlerin her platformda ağzına lafı tıkar onların bize tavır koymasının önüne geçerdim.

PKK askerimizi, polisimizi şehit ederken barış kelimesini ağzına almayanların, Afrin operasyonunda Barışçı kesilmesine destek olmaz bilakis onlara; hadi lan oradan, derdim.

Bizde maalesef böyle bir muhalefet yok.

Ve bu sözünü ettiğim davranış şekillerinden de en çok iktidar partisi rahatsız olurdu.

Çünkü böyle davranmak kararsız seçmenleri veya iktidara soğuk duranları bana doğru çekerdi, hem partim güçlenir hem de devletime karşı görevimi yerine getirmiş olurdum.

Operasyon bittikten sonra da, çıkar sahaya muhalefetin dik alasını yapar seçimlerde iktidar olmak için sürekli plan proje üretir, üste çıkmaya çalışırdım.

Zira anketlerde dipte görünüyor da muhalifler…

YORUM EKLE