Bilim şenliğinde minikler boy gösterdi

Bilim Şenliği haftasında, Ege Serbest Bölgesinde yer alan ESBAŞ Çocuk Yuvasının minik öğrencileri, kendi başlarına yaptıkları projeleri sergide tanıtımlarını yaptı.Ege Serbest Bölgesi’nde (ESBAŞ) yer alan ESBAŞ Çocuk Yuvasının 3-4-5-6...

Bilim şenliğinde minikler boy gösterdi

Bilim Şenliği haftasında, Ege Serbest Bölgesinde yer alan ESBAŞ Çocuk Yuvasının minik öğrencileri, kendi başlarına yaptıkları projeleri sergide tanıtımlarını yaptı.

Ege Serbest Bölgesi’nde (ESBAŞ) yer alan ESBAŞ Çocuk Yuvasının 3-4-5-6 yaş grubu öğrenci ve öğretmenleri tarafından hazırlanan 11. Bilim Şenliği gerçekleştirildi. Küçük çocukların bilime olan ilgilerini arttırmak, araştırma ve geliştirme yapmalarını sağlamak, inovasyon yeteneği kazandırmak amacı ile gerçekleştirilen şenliğe öğrencilerin ve öğretmenlerin yanı sıra veliler de ilgi gösterdi. Çocuklar münferit ve grup olarak hazırladıkları proje ve sunumlarını stantlarını ziyaret eden kişilere detaylı olarak anlatarak sorularını cevaplandırdılar. Bu yılki Bilim Şenliğinin konusunu ‘Sanat’ olarak belirleyen ESBAŞ Çocuk Yuvası öğrencileri, bilimsel düşünce becerilerini sanatsal projeler ile bütünleştirerek deneyimleme imkanı buldular.

Minik öğrenciler farklı deneyimler yaşadı

Elektrik, vitaminler, uzay, kutuplar, penguenler serada bitki yetiştirme, teknoloji ve ekoloji konularında hazırladıkları projeler ile farklı materyaller kullanarak stantlarında sergileyen öğrenciler ayrıca Frida, Pablo Picasso ve Mozart’ı şenliğe konuk ettiler. Öğrencilerin Frida ve Pablo Picasso’nun eserlerinden esinlenerek çizdikleri resimler büyük ilgi gördü. Farklı farklı bilgilerin paylaşıldığı, öğrencilerin, öğretmenlerin, velilerin ve diğer konukların ilgi ve katılımı ile gerçekleşen şenlik, ESBAŞ Çocuk Yuvası çocuklarının söylediği şarkılarla son buldu.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160