Bursa Uludağ Üniversitesi’nden ileri teknoloji hamlesi

Bursa Uludağ Üniversitesi tarafından oluşturulan ve TÜBİTAK tarafından ilk aşaması kabul gören 1004 Yüksek Teknoloji Platformu Programı’nın ikinci faz oturumları başladı.BUÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay önderliğinde toplanan platform...

Bursa Uludağ Üniversitesi’nden ileri teknoloji hamlesi

Bursa Uludağ Üniversitesi tarafından oluşturulan ve TÜBİTAK tarafından ilk aşaması kabul gören 1004 Yüksek Teknoloji Platformu Programı’nın ikinci faz oturumları başladı.

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay önderliğinde toplanan platform temsilcileri arasında Eskişehir Teknik Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi gibi kurumların yanı sıra Durmazlar, Farba, Emko, Emre Makine ve Durfoam gibi sektör temsilcileri de bulunuyor. Yusuf Ulcay, yüksek teknoloji projelerin hayata geçirilebilmesi maksadıyla oluşturulan platformda yer alan bütün kurum ve firma temsilcilerine teşekkür etti. Rektör Ulcay, “Bilimden üretime, üretimden ekonomiye sloganı ile yaklaşık 4 yıldır tüm çalışmalarımıza yön veriyoruz. Katma değeri olan projeler üretmek istiyoruz. Bu kapsamda da kentimizin önde gelen kurum ve kuruluşları ile ortak akıl anlayışı ile fikir alışverişi gerçekleştiriyoruz. TÜBİTAK’ın açtığı programlardan birisi olan 1004 İleri teknoloji programına dahil olduk. Kurduğumuz platform ile hazırladığımız projeler TÜBİTAK tarafından kabul gördü ve proje üretilmesi için onay verildi. Şimdi ikinci ve en önemli aşamaya geçtik. İnşallah diğer üniversitelerimizle ve sanayicilerimizle birlikte katma değer oluşturacak, ileri teknoloji ürünleri konusunda ciddi çalışmalar ortaya koyacağız ve ülke ekonomisine ve bilime katkıda bulunmuş olacağız” diye konuştu.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER