BUÜ, savunma sanayiine imzasını atacak

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Türkiye’nin millî ve yerli projelerinde yer almak istediklerini söyledi.BUÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Malzeme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Atilla Aydınlı...

BUÜ, savunma sanayiine imzasını atacak

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Türkiye’nin millî ve yerli projelerinde yer almak istediklerini söyledi.

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Malzeme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Atilla Aydınlı ile birlikte ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün’ü makamında ziyaret etti. Önceki yıl imzalanan SAYP protokolü çerçevesinde yürütülen projelerin görüşüldüğü ziyarette yeni iş birliği imkânları hakkında da fikir alışverişinde bulunuldu.

Türkiye’nin son yıllarda ortaya koyduğu yerli ve millî savunma sanayii hamlesinin son derece başarılı bir şekilde ilerlediğini kaydeden Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, dünyanın teknolojik olarak her geçen gün kendisini geliştirdiğini belirtti. Savunma anlamında kendi ürünlerini üretemeyen ülkelerin tam bağımsızlık noktasında ciddi sıkıntılar yaşadığına işaret eden Prof. Dr. Yusuf Ulcay, “Yerli ve millî silahlarımızı, İHA’larımızı ve diğer savunma sistemlerimizi ürettikten sonra artık dünyanın bize bakışı değişti. Türkiye, bugün bölgesi hakkında söz sahibi olan ve karar veren bir ülke hâline geldi. Teknolojinin nimetlerinden en iyi şekilde faydalanabilen ve bunu ülkesinin korunması için kullanabilmen bir Türkiye olduk. Hükümetimizin kararlı duruşu ve yerli bilim insanlarının çabaları ile bugünlere geldik. Bursa Uludağ Üniversitesi olarak bizler de ‘yerli ve millî’ projelerin içerisinde yer almaya gayret gösteriyoruz. Önceki yıllarda ASELSAN, TEI-TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ, HAVELSAN ve diğer yerli üretim yapan firmalar ile birlikte Savunma Sanayii İçin Araştırmacı Yetiştirme Programı’nı (SAYP) imzaladık. Protokol doğrultusunda çok önemli projeleri hayata geçirdik. Yeni dönemde de aynı anlayış ile çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Bulundukları şehir itibariyle de şansı bir üniversite olduklarını vurgulayan Prof. Dr. Ulcay, şehir yöneticilerinin ve sanayicilerinin yerli ve millî üretim mefhumuna büyük önem verdiklerini vurguladı. Özellikle iş dünyası temsilcilerinin bu doğrultuda çok sayıda projeyi hayata geçirdiklerinin altını çizen Ulcay, “Başta Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere çok sayıda kurum ve kuruluş yerli üretim konusuna son derece hassasiyetle yaklaşıyor. Bu hassasiyet bizlerin bilimsel çalışmalarına da yansıyor. Kent sanayicileri ile ortak projeler üretebiliyor ve Türkiye’nin hizmetine sunabiliyoruz. Bursa, heyecanı, isteği ve ortaya koyduğu projeler ile savunma sanayiinin ve yerli üretimin merkezi kalbi hâline gelmiştir” diye konuştu.

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün de Bursa Uludağ Üniversitesi’ne ve yöneticilerine kuruma gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etti. Prof. Dr. Haluk Görgün, BUÜ ile iş birliklerini arttırarak devam ettirmek istediklerini söyledi.

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve Malzeme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Atilla Aydınlı daha sonra ASELSAN Mikroelektronik Güdüm ve Elektro-Optik (MGEO) Sektör Başkanlığı ve Genel Müdür Yardımcılığına atanan Prof. Dr. Sezai Elagöz’ü de ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160