Türk Telekom ’Gezici Eğitim Tırı’ İzmir’e geldi

Türk Telekom, 24 il 34 farklı noktada gerçekleştireceği ’Teknoloji Seferberliği’ projesi kapsamında İzmir’deydi. Proje dahilinde teknoloji sınıfı olarak tasarlanan ’Gezici Eğitim Tırı’nda kadınlara internet eğitimi verildi.Türk...

Türk Telekom ’Gezici Eğitim Tırı’ İzmir’e geldi

Türk Telekom, 24 il 34 farklı noktada gerçekleştireceği ’Teknoloji Seferberliği’ projesi kapsamında İzmir’deydi. Proje dahilinde teknoloji sınıfı olarak tasarlanan ’Gezici Eğitim Tırı’nda kadınlara internet eğitimi verildi.

Türk Telekom, kadınlara yönelik teknoloji seferberliğinin ikincisini başlattı. ’Teknoloji Seferberliği’ projesi kapsamında Türkiye’yi dolaşacak olan ’Gezici Eğitim Tırı’nda toplam 24 ilde 34 farklı noktada kadınlara teknoloji eğitimi verilecek. Eğitimlerde kadınlara internet ve mobil uygulamalar içerisinde başta sosyal medya olmak üzere günlük hayatı kolaylaştıran uygulamalar, e-devlet platformlarının kullanımı ve internetten alışveriş gibi konular anlatılacak. Dün Aliağa Demokrasi Meydanı’nda konumlanan tır, bugün de Bergama Cumhuriyet Meydanı’nda İzmirli kadınlarla buluştu. Türk Telekom Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Hakan Dursun, “İlk etabını geçen sene 5 bin kadına ulaşarak gerçekleştirdiğimiz projenin ikinci döneminde toplam hedef iki yılda 10 bin kişiye ulaşmak olacak. Teknolojiye ayak uydurmak isteyen, ’internette ben de varım’ diyen kadınlara sosyal medya, e-devlet ve günlük hayatı kolaylaştıran uygulamaların yanı sıra internetten el emeği ürünlerini satabilme imkanlarını anlatacağız. Eğitimlere her yaşta kadının katılmasını bekliyoruz" dedi.

“10 binlerce kişiye ulaşmayı hedefliyoruz”

Dursun, iki dönemde toplam 10 bin kişiye ulaşmayı hedeflediklerini söyleyerek, şunları ekledi: “Okuma yazma gibi teknolojiye de hakim olmamız gerektiği bir çağ yaşıyoruz. Türkiye’nin dört bir yanındaki binlerce kadını teknoloji ile güçlendirmek, onların hayatını her alanda kolaylaştırıp, sosyalleşmelerini sağlamak amacıyla teknoloji seferberliği başlatıyoruz. Misyonumuz doğrultusunda ülkemizdeki dijital okuryazarlığı artırmayı hedefliyoruz. Amacımız, projemizle toplumsal kalkınmaya Türk Telekom olarak destek verip, kadınların teknolojinin ve internetin sunduğu fırsatlardan daha fazla faydalanmasını sağlamak. Bu sayede hem kadınların hem toplumun refahını yükselterek, onların ekonomiye ve iş gücüne daha fazla katılmalarına katkıda bulunmayı arzu ediyoruz. Eğitimlere her yaşta kadının katılmasını bekliyoruz.”

Eğitimlere katılmak için

Eğitimlere katılmak isteyen kadınlar turktelekom.com.tr’den kayıt oluşturabilecek veya 0553 925 3939 ve 0553 926 3939 numaralı rezervasyon hatlarını arayabilecek. Türk Telekom “Şimdi Senin Zamanın” diyerek www.seninzamanin.com adı altında kadınlara özel bir portal oluşturdu. Sağlıklı yaşam ve beslenme ipuçlarının yer aldığı portalde, annelere yönelik öneriler, pratik yemek tarifleri ve kültürel etkinlikler de yer alıyor. Portalde ayrıca kadınların bulundukları ildeki etkinliklerden haberdar olmaları için özel etkinlik takvimi de yer alıyor.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160