BAZ İSTASYONLARININ KALDIRILMASINI İSTEDİLER

BAZ İSTASYONLARININ KALDIRILMASINI İSTEDİLER

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Öğretmenler Mahallesi’nde oturan 22 kadın bir binanın çatısının üzerinde bulunan baz istasyonunun kaldırılması için Başkan Akova’dan yardım istedi.
  Güneş enerjisi görünümündeki  baz istasyonundan rahatsız olduklarını anlatan kadınları encümen odasında kabul eden Başkan Akova, baz istasyonlarını mühürleyerek kaldırılması için de dava açtıklarını söyledi. Belediye Başkanı Akova,  kendilerine gelen şikayetler üzerine izinsiz kuruldukları gerekçesiyle baz istasyonlarını mühürlediklerini ve kaldırılması için dava açtıklarını söyledi.  Akova, mahalleli kadınlardan belediyenin açtığı davaya müdahil olmalarını istedi. Belediye Avukatı Ertan Şenay’ın kendilerine bu konuda bilgiler vereceğini iletti. Kadınlarla görüşen CHP’li Belediye Başkanı Fikret Akova şikayetlerini dinledi. Mahallelerinde bulunan ve binaların çatılarında güneş enerjisi şeklindeki baz istasyonlarının kaldırılmasını isteyen kadınlar, “Bizim bu baz istasyonları yüzünden psikolojimiz, sağlığımız bozuldu. Öğrendiğimiz kadarıyla bir buçuk kilometrelik bir alana etki ediyormuş bu baz istasyonları. İleride büyük hastalıklar geçirmek istemiyoruz. Çocuklarımızın sakat doğmasını istemiyoruz. Bize bu konuda yardım edin” dediler.
  Şehir içinde baz istasyonu istemediklerin anlatan Başkan Akova, “Baz istasyonları için Burhaniye Belediyesi şehir içinde olmasın diye meclis kararı aldı. Öncelikle baz istasyonlarını kuran GSM operatörlerine yazı yazarak şehrin içerisinde sözleşmesi bitenlerin kaldırılmasını talep ettik. Firmalardan baz istasyonlarını insanların yaşam alanlarının dışına çıkarmalarını istedik. Baz istasyonları için mevcut yerindeki kalksın demek yetmiyor, Bir de öneride bulunmak lazım. Çare olmak lazım. Biz dedik ki bunları buralardan kaldırın ve insanların yaşam alanlarının dışına götürün koyun. Ancak yeni izin vermediğimiz GSM operatörleri bizi mahkemeye verdi.” dedi
  Belediye Başkanı Akova kadınlara mahkeme sürecini şu sözlerle anlattı,
“Daha önce Öğretmenler Mahallesi’nde İskele yolu üzerindeki parkın içinde bulunan bir baz istasyonu vardı. Sözleşmesi bitti, kaldırılmasını istedik ve kaldırdılar. Ancak özel mülkiyetlerdeki evlere, bahçelerine, çatılarına yada muhtelif zeytinlik içlerine konan baz istasyonlarını sürekli takip ediyoruz. Burhaniye kent içindeki bulduğumuz, sözleşmesi olmayan bütün baz istasyonları mühürlenmiş ve de para cezası ve yıkım kararı alınmıştır. Yalnız bunun hemen akabinde bu firmalar bize belediyeye dava açıyorlar. Ve şu anda iki tane dava GSM operatörlerinin lehine sonuçlandı. Belediye halkla beraber, kamu adına görevi yaparken bir defa kendine karşı bu işte dürüst olmalı. İnsan önce kendine karşı dürüst olacak ki ondan sonra da halktan bir şeyler istemeye yüzü olsun. Belediyenin benim başkanlığımdan önce bu tip firmalarla yapılmış olan sözleşmeleri vardı, tamamını iptal ettik. Bunlar bizi şikayet etti. Süresini beklemek zorundaydık ve bekledik. Zamanı dolunca iptal ettik. Belediye burada samimi. Hiç kimseyle yeniden baz istasyonu için kira kontratı imzalamadı. Var olanları da iptal etti. Ancak bizim sıkıntı çektiğimiz nokta şu; sizin bildiğiniz gibi güneş enerjisi şeklinde, tabela şeklinde, baca şeklinde baz istasyonları var. Burada konuyu ikiye ayıralım. Belediye baz istasyonu adı altında yapılan bütün işlemleri durdurmak için dava açtı. Kimini kaybettik, kimini kazandık. İkinci konu ise şahıslarla olan konu şahıslarla ilgili olan konuda da bir takım kişiler belediye bunlara müdahil olmasına rağmen belediyeye karşı dava kazanıyorlar” dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2013, 20:37
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER