BURHANİYE’DE GAZETECİLER PLATFORM OLUŞTURDU

BURHANİYE’DE GAZETECİLER PLATFORM OLUŞTURDU

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, çeşitli yayın organlarında gazetecilik yapan basın çalışanları Burhaniye Gazeteciler Platformu’nu (BGP) oluşturarak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde bir basın açıklaması yapma kararı aldılar.
  İlçede, Ulusal Kanal ile Aydınlık Gazetesi Burhaniye Temsilcisi ve Topraktan Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Emrah Taştan tarafından yapılan çağrı üzerine 12 gazeteci bir araya geldi. Toplantıya, Emrah Taştan, Mustafa Yüksel, İsa Yıldız, Halid Özkul, Seyit Mehmet Yalçın, Songül Aktaş, Sinem Özcan, Kazım Öğün, Çağdaş Küçükçetin, Sefer Talay, Şenol Torlak ve Uğur Baykent katıldı. Toplantıda bir araya gelen gazeteciler oybirliği ile “BGP” Burhaniye Gazeteciler Platformu oluşturarak 15 günde bir toplanma kararı aldılar. Gazeteciler,  ayrıca platform olarak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde bir basın açıklaması yapmayı da kararlaştırdılar.
  Platform, 10 Ocak öncesi 8 Ocak Salı günü saat 10.00 ile 12.00 arası Farklı Bakış Gazetesi bürosunda toplanarak Emrah Taştan tarından hazırlanacak ve 10 Ocak Perşembe günü Cumhuriyet Meydanı’nda saat 12.30 da okunacak olan basın açıklaması taslak metnini görüşüp son şeklini verecekler. Burhaniye Gazeteciler Platformu’nun,  Burhaniye’deki gazetecilerin çeşitli mesleki sorunlarını görüşülüp çözüm üretmek ve mesleki dayanışmalarını güçlendirmek amacıyla kurulduğu açıklandı.

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2013, 19:41
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER