BURHANİYE’DE SİVRİSİNEK MÜCADELESİ

BURHANİYE’DE SİVRİSİNEK MÜCADELESİ

Balıkesir’in Burhaniye Belediyesi, ilçede yazın tatilcilerin rahat bir tatil geçirmeleri için sivrisinek mücadelesi çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. 
  Kanalizasyon sistemlerinin ilaçlamalarını yapan veterinerler, haşereler ile mücadeleyi kışın kanalizasyon sistemlerinin ve kapalı alanların ilaçlanması, sularda da Lavra mücadelesi ve uçkun mücadelesi olarak üç kategoride topluyorlar.
  Burhaniye Belediyesi Veterineri Avni Korkmaz, “Sivrisineklerle mücadele yılın 12 ayını kapsar diyerek “ İçinde yaşadığımız dünya milyonlarca biyolojik çeşitliliğe sahip canlı türünü barındırmaktadır ve birbirlerini dengelemektedir. Bu denge çoğu zaman inşalar tarafından bilinçsizce yapılan eylemler sonucu bozulmaktadır. Bu dengenin bozulması sonucu zararlı haşereler artmaktadır” dedi. Burada ki amacın doğal yaşamın ve dengenin korunması olduğunu belirten Korkmaz, “Aslında en önemli mücadele fiziksel mücadeledir. Bu da bataklıkların kurutulması ve çevre düzenlemesi ile olur. Kimyasal müdahale en son düşünülmesi gereken bir müdahaledir” şeklinde konuştu

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2013, 20:30
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160