Burhaniye’de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlandı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Dünya Engelliler Günü Ahmet Akın Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Burhaniye’de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlandı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Dünya Engelliler Günü Ahmet Akın Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Kaymakam Hüseyin Öner, Garnizon Komutanı Topçu Yarbay Mümin Ertuğran ve Belediye Başkanı Necdet Uysal’ın da katıldığı etkinliklerde büyük coşku yaşandı.

Dünya Engelliler Günü kutlamalarında Kaymakam Hüseyin Öner ve Belediye Başkanı Necdet Uysal birer konuşma yaparken, engelli gençler zeybek oynadı ve aşuk ile maşuk gösterisi sergilendi. Burhaniye Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Sevda Padem ile Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Gürsel Vardar ile Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Bahadır ve Belediye Meclis Üyesi Galip Yardımcı ile Belediye Sağlık İşleri Müdürü Murat Bektaş ve Zabıta Müdürü İsmail Aktaş’ın da katıldığı etkinlikte coşku yaşandı. Palyaçolar, çocukları eğlendirmek için etkinlikler yaparken, yüzler boyandı ve balonlar uçuruldu. Ahmet Akın Kültür Merkezi’ndeki etkinliğe katılanlara belediye tarafından yemek verildi. Engellilik konusunun yalnızca engelli bireyleri ve ailelerini ilgilendirmediğini anlatan kaymakam Hüseyin Öner, engelliliğin sosyal hayatı engelleyen bir kusur değil desteklenmesi gereken bir durum olarak kabul edilmesi gerektiğini söyledi. Kaymakam Hüseyin Öner, ”Engelli olmalarına rağmen hayat mücadelesi veren ve hayatlarını onurlu bir şekilde geçirmek adına ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız bizim için, birer güç kaynağıdır. Tüm zorluklara rağmen, spordan sanata, edebiyattan siyasete. eğitimden çalışma hayatına, her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin verdikleri mücadele takdire şayandır. Bu duygu ve düşüncelerle. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün engelli kardeşlerimiz ile ilgili toplumsal farkındalığın artmasına, onların hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımlar atılmasına vesile olmasını diliyorum. Tüm Engelli vatandaşlarımızın sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam geçirmesini diliyorum” dedi. İlçede engellilerin hayatlarının kolaylaştırılması için çok önemli çalışmalara imza attıklarını anlatan Ak Partili Belediye Başkanı Necdet Uysal ”Bu kapsamda, Burhaniye’mizde yaşayan engelli kardeşlerimizin sosyal hayatta daha fazla yer alabilmeleri adına “Burhaniye Engelleri Aşıyor” projesini geliştirdik ve uyguladık. Bu proje, Burhaniye Merkez ile Ören Mahallemizin sahil kısmına kadar olan bölgede uyguladığımız bir proje. Bu proje kapsamında, Ören Mahallesi Samime Sanay Caddesi üzerinde yaptırdığımız engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun, bir adet yüzme havuzu, iki adet tenis kortu, basketbol sahası ve deniz iskelesi inşaatları bitti Engelli kardeşlerimiz için yürüyüş yolları yapılarak trafik lambalarımız sesli uyarıcılarla tekrar düzenlendi. Engelliler Günü’nün ülkemizdeki ve tüm dünyadaki engelliler için hayırlara vesile olmasını diliyor, sizlere saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2017, 16:38
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160