Burhaniye’de belediye vatandaşın acılı gününde yanında oluyor

Balıkesir’in Burhaniye Belediyesi vatandaşların en acılı günlerinde yanlarında olmaya devam ediyor.

Burhaniye’de belediye vatandaşın acılı gününde yanında oluyor

Balıkesir’in Burhaniye Belediyesi vatandaşların en acılı günlerinde yanlarında olmaya devam ediyor. Belediye, ‘Cenazeniz cenazemizdir’ diyerek, acılı ailelerin zor günlerinde onlara her türlü desteği vermeye gayret gösteriyor.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket eden ve kendilerini en çaresiz hissettikleri anda acılı ailelerin elinden tutan Burhaniye Belediyesi, yapılması gereken her işlemi profesyonelce koordine ediyor.Vefat eden kişinin ölüm belgesinin hazırlanmasından morga kaldırılmasına, yıkanmasından defin işlemine kadar, bu süreçte akla gelebilecek her türlü işlemi Burhaniye Belediyesi üstleniyor. Vefat eden kişinin yakınlarının sadece ‘Cenaze Hizmetleri Talep Formu’nu doldurması yeterli oluyor. Yapılması gereken diğer her şeyi belediye acılı aileler adına, hiçbir ücret talep etmeden yerine getiriyor.

2017’de Burhaniye’de 465 cenaze işlemi yapıldığını ve verilen cenaze hizmetleriyle ilgili vatandaşların memnuniyetlerini sürekli dile getirdiğini belirten Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, diğer belediyelerden farklı olarak, vatandaşlardan mezar yeri için herhangi bir ücret talep edilmediğini ve cenazeye katılan cemaate mezarlıkta ikram edilmek üzere ücretsiz pilav-ayran gönderildiğini anlattı. Belediyenin verdiği diğer cenaze hizmetleriyle ilgili konuşan Uysal, mezarlığa gidecek cemaat için her caminin önüne bir otobüs gönderildiğini söyledi ve “Her cenazenin anonsu belediye hoparlöründen yapılıyor. Vefat eden kişinin 7’sinde, taziye ekibimiz ailenin evine gidiyor ve başsağlığında bulunup, herhangi bir istekleri olup olmadığını öğreniyor. Taziye ekibimiz ayrıca, içinde çay, şeker, Türk kahvesi ve kolonya bulunan küçük bir paketi de aileye teslim ediyor” dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2018, 11:17
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER