Burhaniye’de Rusça kursuna yoğun ilgi

Rusya ile olan ilişkilerin iyileşmesi Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde düzenlenen Rusça kurslarına olan ilgiyi artırdı. Moldovalı Ana Zeybek’in verdiği 2,5 aylık kursa katılan 30 kişi Rusçayı öğrendi.Burhaniye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün...

Burhaniye’de Rusça kursuna yoğun ilgi

Rusya ile olan ilişkilerin iyileşmesi Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde düzenlenen Rusça kurslarına olan ilgiyi artırdı. Moldovalı Ana Zeybek’in verdiği 2,5 aylık kursa katılan 30 kişi Rusçayı öğrendi.

Burhaniye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün düzenlediği ücretsiz Rusça kursları ilgi gördü. Moldovalı Ana Zeybek’in öğretmenliğini yaptığı birinci kademe Rusça kursu tamamlanırken, kurs bitiminde pasta kesildi. Bazı kursiyerler, Rusya’ya gitmek için kurslara katıldıklarını anlatırken, kurs öğretmeni Ana Zeybek’de Türk insanının ücretsiz dil öğrenme şansına sahip olduğunu söyledi. Kursiyerler Rusça öğrenmenin mutluluğunu yaşadı. Kursiyerlerden Özcan Üçel, ”Buraya Rusça öğrenmeye geldim. İlerde yapacağım iş faaliyetlerinde Rusçayı kullanmayı düşünüyorum. Bu sebepten dolayı kursa katıldım. Her şey iyi gidiyor. Öğreniyoruz” dedi. Öğretmen Mustafa Akçay da, ”Rusça geleceğin dillerinden bir tanesi. Halk Eğitim böyle bir imkan verdi. Ben bir öğretmen olduğumdan dolayı hem öğrencilerime faydalı olmak hem geleceğin dilini öğrenmek istiyorum. Halk Eğitim Müdürlüğüne ve Ana hocama teşekkür ediyorum” dedi. İş bulabilmek için kursa geldiğini anlatan Şimal Özkan ise, ”Ben, Rusça kursuna iş bulabilmek için başvurdum. Merak da ediyordum zaten. Halk Eğitim Merkezi de böyle bir imkan sağladı. Öğretmenimizde gayet güzel anlatıyor. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi. Ali Sarıoğlu da, ”Öğrenmenin yaşının olmadığını düşündüğüm için Rusça öğrenmeye karar verdim. Rusya da çalışmak istiyorum” dedi. Kurs öğretmeni Ana Zeybek de, ”Rusça için 2,5 aydır beraberiz. Bu kursu vermekten çok memnunum. Öğrenciler mükemmel. Çok çalışkan, çok iyi. Herkesi tebrik ediyorum. Türkiye’de insanlar çok şanslı. Çünkü sizin ülkede insanlar dilleri burada ücretsiz öğreniyor. Kursiyerlerime çok teşekkür ediyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2018, 12:37
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160