Hiç tiyatro eğitimi almamış kadınlar yazdı ve oynadı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Burhaniye Öykü Atölyesi çatısı altında bir araya gelen kadınların Reha Yurdakul Salonu’nda sahnelediği Kadın TV adlı oyun büyük ilgi gördü.

Hiç tiyatro eğitimi almamış kadınlar yazdı ve oynadı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Burhaniye Öykü Atölyesi çatısı altında bir araya gelen kadınların Reha Yurdakul Salonu’nda sahnelediği Kadın TV adlı oyun büyük ilgi gördü. Hiç tiyatro eğitimi almamış kadınların rol aldığı oyunu yaklaşık 300 kişi izlerken, ayakta alkışladı.

Burhaniye de 8 yıl önce, başlatılan şiddete farkındalık projesi doğrultusunda "Boş İskemle" ve "Hey kadınlar Neredesiniz" oyunlarıyla sesini duyuran Öykü Atölyesi, "Kadın Televizyonu” adlı oyunla izleyicilerin karşısına çıktı. Oyunda, televizyonda yer alan kadın programları ve evlendirme programlarına yer verildi. İlk iki oyunda olduğu gibi bu oyunun senaryosunuda Filiz Çağlayan Kayalı yazdı. Oyunun, projeye 2012 yılından beri destek veren Berrin Nur Epikmen anısına sunulduğu kaydedildi. Oyunda 15’i kadın 2’si erkek olmak üzere 17 kişi görev aldı. Oyunda rol alan kadınlar büyük heyecan yaşarken, başarıları ile takdir topladı.

Oyunda rol alan emekli öğretmen Esma Çevik, ”Şu anda o kadar heyecanlıyım ki. Yoğun ilgi var. Bu güzellik beni çok mutlu etti. Çok kısa sürede bir çalışma yaptık. Ama, kadınlara bir mesaj verebildiysek onlara ulaşabildiysek ne mutlu bize Çok heyecanlı çok güzeldi. Hep devam etsin istiyoruz” dedi. Oyunda teknik yönetmen olan Vesile Erden de, ”Ben oyunda teknik yönetmendim. Oyunu sunmaktan keyif ve zevk aldım. Temenniniz, oyunumuzun bütün kadınlara ulaşması. Katılanlara teşekkür ederiz. Bütün kadınların dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun” dedi. Oyunun yazarı Filiz Kayalı ise, ”2012 yılında Burhaniye Öykü Atölyesindeki öykü kadınlarla yola çıktık. Şiddete hayır demek için. Yeter dur demek için küçük kasabada onlarca kadın bir araya geliyoruz. Günlerce çalışıyoruz. Kendimiz yazıyoruz. Kendi yazdığımız hikayeleri anlatıyoruz. Ve diyoruz ki hey kadınlar burada şiddete tecavüze karşı her zaman ayakta dimdik duruyoruz. Bu üçüncü oyunumuz. Her zaman olduğu gibi gene Burhaniye halkı bizi yalnız bırakmadı. Salonumuzda en az 300 kişi var sanıyorum. Ful oynadık. Koltuklar yetmedi. Sandalyeler koyduk. Eminim talep geldikçe oyunu tekrarlayacağız Biz yaptığımız işten gurur duyuyoruz. Bütün cesur yürekli arkadaşlarımızla kadınlarımızla bir aradayız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2018, 14:37
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160