TARİHÇİ-YAZAR MEHMET BİCİK’İN 8. KİTABI ÇIKTI

TARİHÇİ-YAZAR MEHMET BİCİK’İN 8. KİTABI ÇIKTI

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Araştırmacı-Yazar Mehmet Bicik’in “Dünyayı Sarsan Olaylar” adlı 8. kitabı çıktı. Burhaniye Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü, Uzman Tarih Öğretmeni Mehmet Bicik, önümüzdeki günlerde yeni kitaplarının çıkacağını söyledi.
  17 yıllık tarih öğretmeni olan ve 2001 yılında Burhaniye’ye gelen ve başarılı bir eğitimci olan Bicik, değişik okullarda öğretmen ve idareci olarak görev yaptı. İlk yazılarını 1992 yılında üniversite öğrencisiyken dergilerde yayınlatmaya başlayan Bicik’in ilk kitabı da “Bigadiç Güzellemesi” adıyla, 1996’da üniversite son sınıf öğrencisiyken basıldı. Bugüne kadar Bigadiç Güzellemesi, Bir Sevda Uğruna, Meşhurların Vasiyetleri, Bilinmeyen Yönleriyle 2. Abdülhamit ve Vahdettin Hain mi Kahraman mı, Dünyada İlkler, Türklerin İlkleri adlarıyla 7 kitabı yayınlanan Bicik, yeni çıkan kitabının mutluluğunu yaşıyor.
  Okumayı ve yazmayı çok sevdiğini söyleyen Bicik, yazmaya devam ettiğini; Meşhurların Mektupları, Meşhurların Konuşmaları, Meşhurların Rüyaları ve Meşhurların Sözleri adlı kitaplarının da yakında yayınlanacağını söyledi. Araştırma yaparken en çok eşine ve çocuklarına zaman ayıramamaktan yakınan Bicik, “Dünyayı Sarsan Olaylar”  adlı eserini, eşine, oğlu Alper Tarık’a ve kızı Zeynep Nazlı’ya ithaf etti. Ankara’da Tutku Yayınevi tarafından yayınlanan ve tüm Türkiye’ye dağıtımı yapılan Mehmet Bicik’in “Dünyayı Sarsan Olaylar” adlı eserinin arka kapağında şu tanıtım yazısı yer alıyor: “İlk insandan günümüze bir çok olaya şahit oldu insanoğlu... Her bir olay bir başka olayın meydana gelmesine neden oldu. Olumlu ya da olumsuz her türlü gelişme, derinden etkiledi insanlığı. Zamanla büyük aşama kaydedildi. Göçebe bir hayat yaşayan, avcılıkta ve toplayıcılıkla yaşamını sürdürmeye çalışan insanoğlu, yerleşik hayata geçti, medenileşti ve sayısız icat ve keşif gerçekleştirdi. Tarih, sadece insanların gurur duyacağı olayları konu almıyor. Tarih, aynı zamanda savaşların, doğal felaketlerin, yıkımların da öyküsü. Ateşin kontrol altına alınmasından yazının bulunmasına; Buda'nın doğumundan, Son Peygamber Hz. Muhammed'in İslam'ı tebliğe başlamasına; ABD'nin kurulmasından, Birinci ve İkinci Dünya Savaşı'na; İlk İnsanlı Uzaylı Uçusundan, Kopya Koyun Dolin'e; Çernobil Faciası'ndan 11 Eylül Saldırıları'na kadar bir çok olay ve kişi, sonuçlarıyla tarihin akışını değiştirdi ve yeni gelişmelerin yaşanmasına yol açtı.
  İnsanlık tarihinin binlerce yıllık birikimini, dünyayı sarsan en önemli olayları ve tarihte büyük izler bırakan insanları konu alan bu eser dünya tarihinde bir yolculuk yapmanızı sağlıyor.”

Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2013, 20:35
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER