Uysal'dan açıklama

Uysal'dan açıklama

  Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Burhaniye Belediyesi’nin kendi işletme hakkında bulunan iki kum ocağına kilit vurduğu ve Havran Belediyesi’nin talep ettiği kum ocağına onay verdiği konusunda basında çıkan iddialarla ilgili kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir açıklama yaptı. Başkan Uysal yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Kum ocaklarının rezerv malzemesini, Karınca Deresi membasından çıkan muhtelif dere kollarının getirdiği rusubat ve milli kum oluşturmaktadır. Belediyemize ait söz konusu ocaklarda kum ocağı ruhsatlarının süre uzatımı yapılmıştır. Ancak söz konusu ocaklarda yoğun kullanım sonucu bu malzemeler tükendiğinden, ruhsatımız belediyemizin talebiyle dondurulmuştur. Ancak bu süreçte, D.S.İ. tarafından yaptırılan Karınca Deresi Taşkın Tesisi inşası sırasında meydana çıkan fazla malzeme belediyemizce alınarak, ihtiyaçlarımız doğrultusunda kullanılmak üzere stok yapılmıştır. Halen mevcut stok malzememizi kullanmaktayız. Bunun yanı sıra dere malzemesi açısından zengin bir nokta olan belediyemiz mevcut Geçici Hayvan Barınağı karşısında, yeni bir ocak açmak üzere D.S.İ. 25’inci Bölge Müdürlüğü’ne müracaat etmiş bulunmaktayız. Burada da 3’üncü ocağımız yakın bir zamanda faaliyete geçecektir.”

“Havran Belediye Başkanlığı’nın encümene gelen ruhsat talebi ise Valilik makamınca değerlendirildiğinden, ruhsat verilmesinde sakınca olup olmadığı konusunda encümenimiz toplanmıştır. Ruhsat verilmesi konusunda görüş vermek rutin bir işlem olup, sakınca olmadığı konusunda karar alınmıştır. Ruhsat talep edilen yer belediyenin özel mülkiyeti olmayıp, hazineye aittir. İlgili makamlarca kiralanması uygun görüldüğünden, diğer kurumların da uygun görüş vermesi halinde, belediyemizce de işletilmesinde sakınca olmadığı yönünde görüş bildirilmiştir.”

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2018, 12:03
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER