Büyükşehiri hissettiriyor

- Başkan Kafaoğlu, Edremit'te halka çorba ikram etti, nasıl bir Balıkesir hayal ettiğini anlattı:
- "İnsanlar mutlu huzurlu olsun, sağlıklı bir gıda şehri olsun" 

 Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, sabah namazının ardından vatandaşlara sıcak çorba ikram ederek mesaisine Edremit'ten başladı. 
Göreve geldiği günden bu güne farklı çalışmalarıyla dikkat çeken Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, toplantı ve ziyaretlerde bulunmak amacıyla geldiği Edremit'te Ak Parti İlçe Başkanı Metin Örkçü ve kalabalık bir partili grubu tarafından karşılandı.
Beraberinde daire başkanları ile sabah namazını Bekir Efendi Camii’nde kıldıktan sonra esnafı ziyaret ederek hayırlı işler dileyen Kafaoğlu, buradan Faruk Serpil Parkı’na geçti. Park girişinde konuşlandırılan sıcak çorba tırına giden başkan Kafaoğlu, tezgahın arkasına geçerek vatandaşlara çorba ikramında bulundu. İHA muhabirine nasıl bir Balıkesir hayal ettiğini açıklayan Kafaoğlu, Balıkesir’in hak ettiği oranda tanıtılamadığını vurgu yaparak “Marmara ve Ege bölgelerini birleştiren odak bir şehiriz. 1 milyon 200 bin insanımız var. İnsanlar mutlu, huzurlu olsun. Sağlıklı gıda şehri olsun. Bir cazibe merkezi olsun istiyoruz. 2 tane deniz kenarımız var. Birisi Marmara, birisi de Ege denizine bakıyor. Buralar turizm noktasında iyi bir potansiyeldir. Ama maalesef turizm gelirleri açısından baktığımız zaman hak ettiği yerde değil. Güzelliklerimizi sergileyemiyoruz. Muz ve çayın dışında bütün ürünler yetişiyor burada doğal olarak. 13 ilçemizde jeotermal kaynaklarımız var. Alpler’den sonra en yüksek oksijeni olan Kazdağlarımız var. Güzelliklerimizi tanıtamamışız. Balıkesir yeni yeni keşfediliyor artık. İlçelerimizi ziyaret ediyoruz. Ziyaretlerimize sabah namazından başlayarak, çorba ikramları yapıp, Pazar yerlerimizi, esnaflarımızı, sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ediyoruz. Muhtarlarla bir araya geliyoruz. Şehrin dinamikleri ile bir araya gelerek beklentileri alıyoruz. Halkımızla bütünleşiyoruz. Halkıyla bütünleşemeyen yöneticilerin devamlılığı olamaz. Dün Ankaradaydım, bugün burada. Halka hizmet için gece gündüz çalışıyoruz. Belediyecilik belediye için yapılmaz. Belediyecilik halk için yapılır. Halkımızın gönlünü kazanmaya çalışıyoruz” dedi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, ardından vatandaşlara kendi elleri ile çorba ikram etti. Edremitliler ilk kez Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen böyle bir organizasyon için Kafaoğlu'na teşekkür ederken, Edremit'e beyaz masa kurulmasını istediler. 

YORUM EKLE

banner160