Bursa’da hedef temiz çevre ve sağlıklı bir gelecek

Bursa’nın daha temiz bir çevreye ulaşması hedefiyle çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaklaşık 300 milyon TL’lik atık su arıtma tesisleri sayesinde Marmara Denizi’nin kirlilikten kurtulacağını söyledi.Başkan...

Bursa’da hedef temiz çevre ve sağlıklı bir gelecek

Bursa’nın daha temiz bir çevreye ulaşması hedefiyle çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaklaşık 300 milyon TL’lik atık su arıtma tesisleri sayesinde Marmara Denizi’nin kirlilikten kurtulacağını söyledi.

Başkan Alinur Aktaş, inşaatı Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen Gemlik Atık Su Arıtma Tesisleri’nde incelemelerde bulundu. Aktaş’a, Bursa-Orhangazi kara yolu üzerinde yer alan tesislerdeki teknik incelemede BUSKİ Genel Müdür Vekili Güngör Gülenç de eşlik etti.

Bursa’nın sağlıklı geleceğine yönelik çevreyle ilgili önemli adımlar atan Başkan Aktaş, Kurşunlu ve Akçalar, Küçükkumla, Mudanya, Gemlik ve Nilüfer’deki tesislerin günden güne hizmete alınmasıyla birlikte Marmara Denizi’ne bırakılan kirli suyun tamamen ortadan kalkacağını ve dünya genelindeki su kaynakların azalması nedeniyle suyun önemini vurguladı.

Kuraklık ve yağışların mevsim normallerinin altında seyretmesi sebebiyle Türkiye’nin gündeminde de suyun önemli yer tuttuğunu vurgulayan Başkan Aktaş, “Allah’a şükür, Bursa olarak böyle bir sıkıntımız yok, bunu çok fazla yaşamıyoruz ama bundan sonra yaşamayacağımız anlamına da gelmiyor” dedi.

Bu yıl yağışların az olduğuna dikkati çeken Başkan Aktaş, “BUSKİ ile bu suyu daha tasarruflu kullanabilmek için önemli yatırımlara imza atıyoruz. İçme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon çalışmalarının yanında arıtma tesisleri ile suyu ıslah ederek Bursa’ya tekrar kazandırıyoruz. Şu anda Gemlik, Mudanya ve Kurşunlu, Küçükkumla, Akçalar, Nilüfer ve Mustafakemalpaşa’da atık su arıtma projesinin 3. aşaması devam ediyor” diye konuştu.

Yapımına 2016 yılında başlatılan atık su arıtma tesislerinin önemli bir kısmında sona yaklaşıldığını vurgulayan Başkan Aktaş, “Şubat ayında Kurşunlu ve Akçalar, Nisan’da Küçükkumla, Mayıs’ta Mudanya ve Haziran’da da Gemlik ve Nilüfer tesisleri devreye alınacak. Aralık 2017 itibari ile Kurşunlu deniz deşarj boru hattı da tamamlanmıştı. Mustafakemalpaşa’daki atık su arıtma tesisinin tüm imalatları tamamlandı ve testler için tesise atık su alınmaya başlandı. Tesisler, tam ileri biyolojik arıtma şeklinde inşa ediliyor ve neredeyse sulama suyu niteliğindeki sular doğaya bırakılacak” açıklamasını yaptı.

Çevreci ve sürdürülebilir bir yaklaşımla inşa edilen ve yaklaşık 300 milyon TL’lik maliyeti bulunan tesislerin yaklaşık 500 bin kişilik bir nüfusa hizmet edeceğini sözlerine ekleyen Başkan Aktaş, “Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ olarak Bursa’yı daha güzel yarınlara taşımak, daha temiz bir çevreye ve doğaya ulaştırmak için çalışıyoruz. Bu tesislerle Marmara Denizi’nin artık kesinlikle arıtılmamış suya maruz kalmayacağını da ifade etmek istiyorum” dedi.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER