Çalıkuşu beyaza büründü

Uludağ’ın Eteklerinde Bulunan, Çalikuşu Romanının Başkarakteri Feride’nin Köyü Zeyniler Beyaza Büründü. Kar Yağışıyla Birlikte Beyaz Örtüsünü Giyen Zeyniler’de Kartpostallık Görüntüler Oluştu.

Çalıkuşu beyaza büründü

Uludağ’ın eteklerinde bulunan, Çalıkuşu romanının başkarakteri Feride’nin köyü Zeyniler beyaza büründü. Kar yağışıyla birlikte beyaz örtüsünü giyen Zeyniler’de kartpostallık manzaralar ortaya çıktı.

Uludağ’ın eteklerinde bulunan, Osmanlı eserlerinin yanı sıra Bizans devrinme kalma manastırları ile bilinen Zeyniler’de kış güzellikleri yaşanıyor. Doğa yürüyüşleri, yamaç paraşütü gibi faaliyetlerin yapıldığı, her mevsim ziyaretçilerin ilgisini çeken ve Bursa merkeze 3 kilometre mesafedeki Zeyniler, havaların soğumasıyla birlikte beyaz örtüsünü giydi. Sabah saatlerinden itibaren etkisini gösteren kar yağışı ile birlikte kar kalınlığı 8 santimetreye ulaşan Zeyniler’de kartpostallık manzaralar oluştu.

Bursa’da kar yokken 3 kilometre mesafedeki Zeyniler’in karlar altında kaldığını söyleyen Zübeyde Koştur, "Gelen ziyaretçilerden çok memnunuz. Hiç boş kalmıyoruz. Bugün Zeyniler’e kar yağdı, bu havayı hiç bir yerde bulamazlar. Zeyniler’in yazın tadı başka, kışın da başka güzel. 3 kilometre aşağıda Bursa’da kar yokken, şu ânda burada karlar altındayız. Uludağ’ı aratmayacak şekilde kar var. Köyümüzü ziyaret etmek isteyen misafirlerimiz için yollarımız açık" diye konuştu.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160