Gökçeada’da ÇED talebinin geri çekilmesi sevinçle karşılandı

Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde altın ve gümüş madeni arama çalışmaları için ÇED talebinde bulunan maden şirketinin talebini geri çekmesi haberi Çanakkale ve Gökçeada’da büyük sevinçle karşılandı.Türkiye’nin en büyük adası...

Gökçeada’da ÇED talebinin geri çekilmesi sevinçle karşılandı

Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde altın ve gümüş madeni arama çalışmaları için ÇED talebinde bulunan maden şirketinin talebini geri çekmesi haberi Çanakkale ve Gökçeada’da büyük sevinçle karşılandı.

Türkiye’nin en büyük adası olan ve organik tarımın yanı sıra turizm ile 2011 yılında almış olduğu Cittaslow (sakin şehir) unvanı ile dünyanın ilk ve tek sakin adası seçilen Gökçeada’da, altın ve gümüş madeni çalışmaları için ÇED talebinde bulunan bir madencilik şirketinin Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından talebinin geri çekildiği duyuruldu.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Gökçeada AK Parti Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kahraman, "Gökçeada’da altın zelzelesi vurduk 7 şiddetinde. Ancak, vatandaşın sağduyusu bu işin önüne geçtiği gibi görülse de ellerindeki ruhsat henüz teslim edilmediği sürece bu işin tekrar aramaya dönüşebileceğini unutmamak gerekir. Sonuçta Gökçeada, Gökçeadalıların ve Türkiye’nindir. Altın aranacaksa gitsinler başka bir bölgede arasınlar. Gökçeada organik tarım olarak ilan edilecek, arkasından kalkacak altın arama ruhsatı veya ÇED raporu verilecek. Gökçeada’ya dünyanın her yerinden insanlar geliyor. 50 yıldır burada yaşıyorum hiç böyle bir şey görmedim. Her gün güzelleşen, kendini yenileyen bir adada altın arama demek, öldürmek demektir. Ne olur. Yetkililere sesleniyoruz, ellerindeki ruhsatı iptal etsinler. Ruhsat ellerinde olduğu müddetçe bunlar tekrar arama yapabilirler" dedi.

Gökçeada esnaflarından Latif Akar ise, "Bugün çok mutluyuz. ÇED raporu talebi durdurulmuş ancak bu yeterli değil. Bu şirketin ruhsatı iptal edilmeli. İleride bu konu tekrar gündeme gelmemeli. Zaten Gökçeada’mızın dağı taşı altın, zeytini altın. Şu anda 3 tane fabrikası var altın akıyor. Burası yavaş şehir, ekolojik tarım şehri. Zeytini, havası, suyu ile dünya cenneti bir köşemiz. Bu köşemiz lütfen heder edilmesin. Yer üstü kaynaklarıyla ilçemizin bu güzellikleri canlı kalsın" diye konuştu.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160