Karacabey Belediyesi daha temiz bir longoz için harekete geçiyor

Karacabey Belediyesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü ile birlikte bu hafta sonu anlamlı bir çevre hareketine imza atmaya hazırlanıyor.Karacabey Belediyesi ve Orman Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü’nce 9 Aralık...

Karacabey Belediyesi daha temiz bir longoz için harekete geçiyor

Karacabey Belediyesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü ile birlikte bu hafta sonu anlamlı bir çevre hareketine imza atmaya hazırlanıyor.

Karacabey Belediyesi ve Orman Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü’nce 9 Aralık Cumartesi günü düzenlenecek temizlik kampanyasıyla 7’den 70’e herkes longozdaki çöpleri toplayacak. Kampanyaya Uludağ Üniversitesi Proje Atölyesi öğrencileri de destek verecek. Bursa ve Karacabey’den gelecek gönüllüler için Karacabey Belediyesi ücretsiz servis kaldıracak. Ücretsiz servislere Bursa’dan katılmak isteyenler için Görükle Ada Kahvesi önünden saat 09.30’da, Karacabey’den katılmak isteyenler için de Cumhuriyet Alanı belediye önünden saat 10.00’da servisler hareket edecek. Gönüllülerin alanda toplanmasıyla birlikte Karacabey longozunda saat 11.00’da başlayacak yürüyüş ile orman içerisindeki atıklar tek tek toplanacak. Moloz türü olan ve elle alınamayacak atıklar, Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince makinelerle toplanacak. Yaklaşık 2 saat sürmesi beklenen yürüyüşte toplanacak olan atıklar, belediye temizlik işlerince görevlendirilen araçlar tarafından alınacak.

Sülün kuşları doğaya salınacak

Yürüyüşün sonunda ise bu kez longoz ormanlarına bakanlık tarafından yetiştirilen sülün kuşları salınacak. Karacabey Belediyesi’nin vereceği ikramın ardından ise Ova Korusu Ayı Barınağı ziyaret edilecek.

Başkan Ali Özkan, “Uzun zamandır aklımızda olan bir faaliyeti hayata geçirecek olmanın heyecanını yaşıyoruz. Hava şartları müsaade ettiği takdirde longozda gönüllü vatandaşlarımızla birlikte temizlik ve yürüyüş yapacağız. Milli Parklar ekipleri tarafından doğaya bırakılan sülünleri izleyeceğiz. Bursa ve Karacabey’den vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160